Бойова авіація для ЗСУ: Піонтковський зробив несподівану заяву (відео)

Публіцист припустив, що українські льотчики будуть використовувати румунські та польські аеродроми.

Домовленості Китаю та Росії прискорюють військову допомогу Україні від західних партнерів перед підготовлюваним контрнаступом ЗСУ. Україні дадуть не тільки авіацію, а й аеродроми під неї у країнах НАТО.

"Те, що роблять зараз Пу І Сі, вони просто працюють на нас. Вони щодня налаштовують американську громадську думку, що з Пу треба кінчати рішуче і швидше", - заявив публіцист і політолог Андрій Піонтковський

Він припустив, що кращі українські льотчики, які зараз навчаються на західних літаках в США, будуть підніматися з румунських і польських аеродромів:

"Кілька разів висловлювалася така думка, що важка повна підготовка українських аеродромів до обслуговування цих літаків. Ось мені видається, що так буде вирішено питання. Крім того, йдуть МіГ-29, але вони йдуть не просто так, вони йдуть з додатковим оснащенням для західних (американських і британських) крилатих ракет повітряного базування і бомб".

Піонтковський не сумнівається у політичній рішучості керівництва та всього політичного класу США, націленої на те, щоб контрнаступ ЗСУ закінчився "показовою значною перемогою України, яка стане тригером серйозних політичних змін всередині Росії".

Винищувачі F-16 для України - актуальне

Як писав УНІАН, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов висловив упевненість, що західні союзники передадуть Україні сучасні американські винищувачі F-16 найближчим часом.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний ще раз акцентував увагу на тому, що українські бійці потребують сучасних винищувачах F-16, щоб бити росіян на фронті.