Жданов порівняв БМП Bradley і Marder, якими скоро посиляться українські бійці

Експерт упевнений, що бойові машини Bradley будуть дуже корисні ЗСУ.

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чи будуть корисними для Збройних сил України американські бойові машини піхоти Bradley.

"Це досить серйозна машина, у неї дуже гарне вогневе насичення. У вогневому відношенні вона досить сильна. По-перше, вона може перевозити піхоту, може доставляти їх на рубіж атаки, може прикривати своєю бронею. По-друге, у неї є автоматична гармата 25-мм, і плюс у неї дві напрямні під ПТРК TOW, - відзначив Жданов. - Я думаю, що вони нам будуть дуже корисні в тому виконанні, в якому нам їх передадуть".

За словами експерта, БМП Bradley може як виконувати функцію броні для прикриття піхоти, так і функцію вогневої підтримки і у наступі, і в обороні.

Порівнюючи БМП Bradley і БМП Marder, Жданов заявив. що другі слабкіше:

"Ось БМП Marder - трошки простіше тим, що у неї озброєння слабке. Всього лише 12,7-мм великокаліберний кулемет і більше практично нічого. БМП Bradley набагато краще, ніж М-113 і Marder".

Американські БМП Bradley - що відомо

M2 Bradley - бойова машина піхоти США, названа на честь генерала Омара Бредлі. Створена в другій половині 1970-х років на базі прототипу XM723.

Надійшла на озброєння в 1981 році, всього було випущено 9753 примірника всіх варіантів. Застосовувалася військами США у війнах в Перській затоці, Іраку і в Афганістані.