Британія може передати Україні танки Challenger 2 / фото army.mod.uk

Військовий експерт Олег Жданов порівняв британські танки Challenger 2 з російськими.

"У лінійці західних машин Challenger пасе задніх, але, порівнюючи з російськими танками, я б поставив Challenger на голову вище. Тільки тому що технології його виробництва більш сучасні, вони відповідають західним стандартам. Ці танки будувалися із застосуванням більш досконалих методів виробництва і ведення вогню", - заявив він.

За словами Жданова, Challenger 2 може виконувати два завдання - вести вогонь із закритої вогневої позиції, а також підтримувати піхоту в бою.

Відео дня

Разом з тим експерт зазначив, що дані танки не входять у десятку кращих танків світу, частково тому що Великобританія - морська держава, яка завжди упор робила на флот: "Танкобудування Великобританії далеко від досконалості".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія вперше розглядає можливість постачання танків Україні. Йдеться про основні танкі британської армії Challenger 2.

Challenger 2 - що про них відомо

Challenger 2 - основний бойовий танк сухопутних військ Великобританії. Застосовувалися при веденні бойових дій в Косово та Іраку.

У травні 2009 року BAE Systems оголосила, що згортає виробництво танків даної моделі у зв'язку з відсутністю оборонного замовлення з боку уряду Великобританії.