Буданов прокоментував можливість обміну полонених "всіх на всіх"

Начальник розвідки вважає, що ця ситуація "не така складна, як здається".

Росія створює певні труднощі для обміну полоненими за принципом "всіх на всіх"

"Процес обміну військовополоненими триває й станом на зараз. Є певні, скажімо так, технічні труднощі. Я вважаю, що це через не зовсім правильну позицію Російської Федерації. Але ми це подолаємо", - сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону. 

За його словами, російська сторона створює певні перепони в процесі обміну полоненими, над подоланням яких йде робота.

Говорячи про можливість обміну полонених по алгоритму "всіх на всіх" з обох сторін, Буданов зазначив, що ця ситуація "не така складна, як здається". На його думку, є можливості для того, щоб Росія пішла на зустріч щодо обміну полоненими по формулі "всіх на всіх".

"Просто треба знайти правильні шляхи урегулювання цього моменту", - наголосив очільник ГУР.

Обмін полоненими - що відомо

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна повернула з полону 2598 українців.

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що з тих російських військових, які потрапляють у полон, близько 20% – здаються добровільно

Щодо "обмінного фонду" очільник ГУР зазначив, що він в України менший, ніж в Росії. Точне число полонених окупантів навести відмовився, посилаючись на державну таємницю.

Вас також можуть зацікавити новини: