"У росіян уже теж не вистачає боєприпасів": воїн ЗСУ про ситуацію біля Часового Яру

Військовослужбовець Кирило Сазонов розповів, що окупанти використовують різне озброєння, аби захопити місто.

Російські окупанти знищують та випалюють до тла Часів Яр. Про це заявив військовий та політолог Кирило Сазонов в ефірі телеканалу "Еспресо"

"Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використовував фосфор. Росіяни зносять і випалюють Часів Яр. Напевно, з містом вони хочуть зробити те, що свого часу зробили з Авдіївкою, Бахмутом, Соледаром, Маріуполем. Хоча деякі хлопці кажуть, що відчувають, що Росія вже працює на рівні максимуму своїх можливостей. Відчувається, що в них уже теж не вистачає боєприпасів", - зазначив експерт.

Український військовослужбовець наголосив, що армія РФ використовує авіацію, артилерію та БпЛА. За його словами, як ЗСУ, так і ворог мають дуже багато дронів. 

"Такої щільності дронів, як на Бахмутському напрямку, ще не бачив ніде. Хтось тримає позицію, а в цей час працює артилерія й дрони. Ворог уже пересувається по одному, тому що розуміє, що більш як 2-3 людини - це вже мішень. Ми так само, і вже засвоюємо якісь нові засоби пересування. І ворог, і ми починаємо пересуватися на мотоциклах. Таким чином від FPV-дрона можна сховатися. Дрон втрачає людину, заплутавшись на деревах", - зауважив Сазонов. 

Битва за Часів Яр: останні новини

Раніше заступник командира 2-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової Київської бригади ЗСУ Олексій Тарасенко заявив, що російські окупанти мають мало шансів захопити Часів Яр до 9 травня

"Наразі лінія фронту відносно стабільна і підрозділи ЗСУ не мають жодної ділянки, де ворогу вдалося вклинитися і суттєво змінити наше бойове шикування", - запевнив військовий. 

Своєю чергою речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" Назар Волошин розповів, що в районі Часового Яру проти ЗСУ воюють російські десантники з 217 парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Росії. За його словами, це десь 20-25 тисяч окупантів намагаються штурмувати місто та околиці населених пунктів поблизу нього

Вас також можуть зацікавити новини: