Через обстріли росіян зупинено газопостачання Донецької та Луганської областей

Відновлення транспортування газу неможливе через активні бойові дії.

Через обстріли російських загарбників пошкоджено магістральний газогін та зупинене газопостачання Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє прес-служба "Оператора ГТС України".

23 травня 2022 року внаслідок обстрілів пошкоджено магістральний газопровід, який транспортував газ до населених пунктів Донецької та Луганської областей. З 14:00 подача природного газу до цієї ділянки ГТС припинена – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі пошкоджена ділянка газопроводу локалізована, але виконання відновлюваних робіт та поновлення транспортування газу унеможливлене через активні бойові дії.

Альтернативні варіанти транспортування газу в регіони відсутні через несанкціоноване втручання в роботу ГТС на території, окупованій російськими військами.

Наразі, щоб убезпечити себе, споживачам Донецької та Луганської областей необхідно керуватись рекомендаціями регіональних операторів розподільних мереж – повідомили у компанії.

Співробітники "Оператора ГТС України" залишаються на території регіонів і знаходяться на постійному контакті з військовими та представниками військово-цивільних адміністрацій, щоб за найпершої нагоди розпочати відновлення пошкодженої газотранспортної інфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня російські окупанти перебили магістральний газопровід у Сєвєродонецьку, відтак для запобігання більш серйозної аварії газорозподільні станції перекриті.

Компанія "Оператор ГТС України" з 11 травня була змушена призупинити подальше транспортування газу через ГВС "Сохранівка" та прикордонну компресорну станцію (КС) "Новопсков", що на окупованій території. "Новопсков" є першою з компресорних станцій української ГТС на Луганщині, через яку здійснюється транзит майже третини газу з РФ до Європи.

Причина призупинки транспортування – втручання російських окупантів у роботу станції та унеможливлення контролю за нею з боку компанії.

Вас також можуть зацікавити новини: