Чи буде ще безпечно 'на болотах': експерт прокоментував дронові атаки по Росії

Експерт у галузі безпілотних технологій та робототехніки Валерій Яковенко прокоментував дронові атаки по Росії, і розповів, чи буде ще десь там безпечно.

В сюжеті, який демонструвався в рамках телемарафону, він зауважив, що "зараз та еволюція, котра відбувається, - фактично дійсно ми бачимо перед собою як відстані збільшуються".

"І на сотні кілометрів майже кожні декілька тижнів. Навіть зараз з бойовими частинами та обладнанням, котре ще не має офіційних підтверджень, але вже починає звучати в пабліках, - звучать цифри про три тисячі кілометрів", - зазначив Яковенко.

Відео дня

За його словами, точка запуску може знаходитися будь-де. "І цей факт фактично дає розуміння, що безпечних місць на території болот вже немає. Навіть Владивосток", - додав експерт.

Яковенко також зауважив, що дрон – відносно тихохідна річ, порівняно з ракетним озброєнням. "І на прикладах того, що ми бачимо перед собою, на руку Україні грає те, що тилові об’єкти на болотах просто банально не захищені ППО", - сказав він.

Водночас, зазначив експерт, ця ситуація може змінитися, але й дрони в Україні стають сучаснішими.

Атаки по Росії - останні новини

Як повідомляв УНІАН, цієї весни Україна активно била по російських об'єктах нафтогазової галузі. З'ясувалося, що окупанти не в змозі захистити свої об'єкти.

Згодом у західних ЗМІ з'явилася інформація про те, що Вашингон просив Україну не бити по російських нафтопереробних наводах, адже це може призвести до зростання цін на нафту, а також до помсти з боку Москви. Удари продовжилися.

Пізніше міністр оборони Сполучених Шатів Америки Ллойд Остін заявив, що українські атаки по російських нафтопереробних заводах можуть вплинути на світові енергетичні ринки.

Вас також можуть зацікавити новини: