Чи підуть росіяни в новий наступ на Київ: військовий розповів про можливий напад

Павло Патарецький зазначив, що повномасштабна війна могла початися набагато раніше.

Російські окупанти можуть знову спробувати піти на Київ, але цього разу будуть використовувати іншу стратегію. Росіяни швидше за все вдадуться до повітряно-десантної операції.

Засновник батальйону спеціального призначення "Хорт" Павло Патарецький з позивним "Булат" зазначив, що для будь-якого наступу необхідна перевага над противником.

"При наступі потрібна потрійна перевага - це якщо тебе ніхто не чекає. Якщо ж тебе чекають, то перевага повинна бути в п'ять разів. Тоді, можливо, буде успіх. Але все одно, на мою думку, наступ буде. Цього разу за іншою стратегією. Це скоріше буде повітряно-десантна операція з серйозною артпідготовкою. Будемо боротися", - зазначив захисник в інтерв'ю виданню"Вечірній Київ".

За його словами, ця війна - на роки, тому не може закінчитися деокупацією Криму, а закінчиться лише розпадом Росії.

"Крім того, у нашого ворога мають забрати ядерну зброю. А Україна повинна обов'язково вступити в НАТО. І тільки тоді можна буде видихнути. В інших випадках - це буде не Перемога, а лише перерва до наступної російської наступальної операції", - пояснив Патарецький.

При цьому він вказав, що якби Україна не віддала Крим в 2014 році, то широкомасштабна війна почалася б раніше.

"Росіяни зайшли, зайняли позиції. І три дні взагалі нічого не відбувалося. Вони вичікували, якою буде наша реакція. Але опору практично не було. Були мітинги, були прапори проти автоматів, були спів гімну в той час, коли потрібно було стріляти хоча б у повітря. Наша реакція була ніяка. Ніхто не зробив навіть попереджувального пострілу в повітря. Хоча ми були зобов'язані захищати нашу українську землю. Але з боку української влади була повна бездіяльність", - підсумував військовий.

Новий наступ росіян на Київ - головні новини

Голова Чернігівської Військової адміністрації В'ячеслав Чаус заявив, що росіяни можуть зібрати досить швидко стільки військ, щоб піти на повторне наступу на Чернігівщину

Водночас військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що Росії для нового наступу на Київ з боку Білорусі треба 20 тисяч підготовлених і забезпечених воїнів, а таких сил у них не. 

При цьому командир батальйону під назвою "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов вважає, що наступ РФ на Київ у 2024 році українцям точно не загрожує, але не виключено, що колись вороги можуть на це зважитися знову.

Вас також можуть зацікавити новини: