У ворога немає сил на те, щоб знову наступати на Київ, вважає експерт / колаж УНІАН

Триває повномасштабна російсько-українська війна, і супротивникам для здійснення повторних наступальних дій на Київ з Білорусі необхідно 120 тисяч елітно підготовлених окупантів, які усім забезпечені.

У супротивників немає такої кількості живої сили, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі телемарафону. "У 2022 році вони використовували ресурс дійсно елітних підрозділів, повністю укомплектованих та усім забезпечених… Приблизно десь до 40 тисяч особового складу", - зазначив він.

Експерт додав, що РФ такої кількості живої сили "не вистачило навіть на місяць для повноцінних, повномасштабних бойових дій". На його думку, для повторного наступу на столицю України Росія повинна мати ресурс у два-три рази більший.

"Тобто повноцінно елітно підготовлені професійні підрозділи, повністю усім забезпечені… Тобто - це 120 тисяч особового складу. Для того, щоб відновити наступальні дії у напрямку Києва з території Білорусі. Такої кількості у них нема. Щобільше, такої елітної професійної складової в військах у них також вже нема з 2022 року…", - підкреслив аналітик.

Війна в Україні проти росіян триває - сьогодні це варто знати

Росіяни на початку повномасштабного вторгнення вдерлися в Україну з Білорусі та намагалися швидко захопити Чернігів на Київ, однак отримали "по зубах" від українців та відступили.

Українська сторона активно укріплює кордон з Білоруссю. На початку січня очільник Чернігівської військової адміністрації В'ячеслав Чаус стверджував, що РФ доволі швидко може зібрати достатньо військ на кордоні, щоб повторити наступ на Чернігівську область.

Крім того, західні ЗМІ писали, що російські загарбники здатні відновити наступ на Харків. Олександр Коваленко вважає, що загроза вторгнення росіян у Харківську область буде завжди.

Вас також можуть зацікавити новини: