Сергій Філімонов оцінив загрозу повторного наступу росіян на українську столицю / колаж зі скріншоту й фото УНІАН

Наступ РФ на Київ у 2024 році українцям точно не загрожує, але не виключено, що колись вороги можуть на це зважитися знову.

Такою думкою поділився новий командир батальйону під назвою "Вовки да Вінчі" зі складу Збройних сил України - 29-річний Сергій Філімонов (має позивний "Філя"), відповідаючи на питання в інтерв'ю ТСН, чи буде битва за столицю України. За словами співбесідника, він вірить, що наше військово-політичне командування робить все, щоб цього не трапилося.

"Я вірю, що там є план, я сподіваюся на це. І, своєю чергою, на своєму рівні ми робимо все можливе, щоб цього не трапилось. Але якщо це трапиться, я не буду мега-мега здивований. Питання, в якому році. В цьому році, я думаю, що точно ні", - спрогнозував комбат.

Відео дня

"Філя" також поділився думкою щодо того, коли очікується перемога України у війні проти РФ. На думку захисника нашої держави, це може трапитися у "найближчі роки". "Нам треба готуватися до дуже затяжної, важкої війни. І ми маємо розуміти, що Путін (російський диктатор Володимир Путін, - Ред.) і Росія розраховують на наше виснаження, на виснаження наших партнерів", - підкреслив командир.

Філімонов зазначив, що супротивники реально займаються підготовкою людей. "І знову повторюсь: маленька радянська армія ніколи не переможе велику радянську армію. Якщо чисто по ресурсу людському, фінансовому і так далі, в них (окупантів, - Ред.) він набагато більший", - додав комбат.

Чи можливий повторний російський наступ на Київ - що вже повідомлялося

На початку цього року голова Чернігівської військової адміністрації В'ячеслав Чаус говорив, що вороги на кордоні можуть зібрати досить швидко ту кількість військ, яка необхідно для здійснення повторного наступу на Чернігівщину

Варто зазначити, що на початку повномасштабного вторгнення супротивники з Білорусі вдерлися на нашу землю й намагалися взяти під контроль Чернігів та Київ і отримали "по зубах". 

На думку військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, Росії для того, щоб знову спробувати наступати з білоруської території на Київ, треба 20 тисяч елітно підготовлених та всім забезпечених вояків, а таких сил ворог не має.

Вас також можуть зацікавити новини: