Яка ситуація зараз на фронті? / фото Міноборони

Військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан пояснив, чи дійсно зараз на фронті відбувається наступ ЗСУ

Ситуацію в гарячих точках й, зокрема, на півдні України, він пояснив в інтерв'ю Юлії Латиніній.

"На всій лінії фронту йдуть ті позиційні бої, які в принципі йдуть останні кілька місяців. Те, що зараз в ЗМІ почали говорити про те, що почався наступ українських військ на південному фронті, - це лише наступальні дії деяких підрозділів. Оскільки про наступ можна говорити тільки тоді, коли йдуть бригади в наступ. Тобто це - наступальні дії", - зазначив експерт.

За його словами, ми спостерігаємо деяке обвалення фронту, тобто перша лінія фронту в деяких місцях була прорвана в результаті дій ЗСУ.

Світан розповів, що зараз українські військові більш активно застосовують авіацію і артилерію. 

"Це і робота HIMARS, MLRS і MARS простими реактивними снарядами. Найімовірніше, було поставлено в достатніх кількостях снарядів для 155-ї арти по всій лінії фронту", - зазначив полковник запасу ЗСУ.

Він додав, що по всій лінії фронту - і Донецька область, І Запорізька, І Бахмут, і ізюм, і Харків - збільшилася кількість вогневої потужності ЗСУ. 

Латиніна уточнила, чи правильно вона розуміє, що зараз не стоїть завдання перед українськими військовими про наступ через те, що, зокрема, немає бронетехніки.

Світан наголосив, що основне завдання ЗСУ - звільнити всі наші території до кордонів 1991 року. Друге завдання - не втратити армію. Водночас він визнав, що кількість бронетехніки зараз в української сторони недостатня.

Нагадаємо, 29 серпня в командуванні ЗСУ офіційно заявили про початок контрнаступу військових в Херсонській області. Просування українських сил супроводжується руйнуванням логістики росіян на окупованих територіях.

У ЗСУ закликають не поспішати із заявами про контрнаступ наших захисників.

Вас також можуть зацікавити новини: