Ракети у Росії не закінчаться: експерт дав необнадійливий прогноз

Російські масовані атаки не припиняться, але будуть відбуватися делалі рідше.

Поки західні санкції не запрацювали, Росія все ще може здійснювати масовані атаки по Україні.

Запаси ракет РФ вичерпає через місяць-півтора, однак і після цього масовані удари продовжаться. Таку думку в інтерв'ю УНІАН озвучив військовий експерт, полковник Збройних Сил України в запасі і військовий льотчик-інструктор Роман Світан в інтерв'ю УНІАН.

"Ракети ніколи не закінчаться у країни, яка їх виробляє. Є певна кількість вироблених ракет. Щонайменше одну ракету на день вони можуть робити, а то і більше. Після виходу на нульові складські запаси, а це може бути через місяць-півтора, вони готуватимуть такі масовані атаки раз на місяць. І це вже буденність. Приблизно 50-70 ракет вони запускають в одній атаці декількома хвилями, може бути, через нестачу носіїв. Більше вони просто не зможуть. Тому будуть тримати приблизно такий рівень раз на місяць. Раніше атаки були раз на тиждень, потім – раз на два тижні, зараз вже – раз на три тижні. Ось дійде до разу на місяць", - сказав він. 

При цьому, зазначив експерт, не варто вважати, що те, що іноді російські ракети не долітають, пов'язане з ефективністю санкцій.

"Чому не долітає ракета? Наприклад, двигун розрахований на годину польоту, на другій годині він починає перегріватися і зупиняється. Ракети падають через відпочатку закладені технологічні недоліки комплектуючих. Навряд чи це через дії санкцій. Якби санкції працювали, ракет би просто не було. А якщо вони летять, то принаймні зараз санкції не працюють", – наголосив він. 

Запаси ракет РФ виснажуються - що відомо 

На початку січня Міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що у країни-агресора порівняно з лютим 2022 року значно знизилися запаси ракет – залишилося всього 12% від загальної кількості. Запаси "Іскандерів" на той момент оцінювали в 11%,"Калібрів", – в 9%, Х-101 – в 16%.

На цьому тлі ворог став частіше використовувати ракети С-300 і виробляти нові. При цьому ворог почав економити Х-101 і "Калібр", а проміжки між масованими атаками зросли.

Водночас РНБО Олексій Данилов заявляв, що Україна точно знає, скільки ракет залишилося у Росії, і запевняв: "Здатності виробляти таку кількість для того, щоб вони могли нас постійно на довгий проміжок часу тероризувати, у них вже немає". 

Вас також можуть зацікавити новини: