В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 22 окрема механізована бригада

Міністр закордонних справ України у 2014-2019 роках, дипломат Павло Клімкін відповів на питання, чи зможе Україна закінчити війну в 2024 році.

"Це залежить від того, що ми вважаємо закінченням війни. У нас з вами одне бачення, на Заході різні бачення, і вони фундаментально відрізняються від нашого. Там навіть немає однакового бачення", - зазначив він в інтерв'ю "Обозревателю".

За його словами, для України закінчення війни - це звільнення територій та усунення загрози з боку Росії.

Відео дня

"Чи зможемо ми досягти цього наступного року, вам ніхто не скаже, оскільки це дійсно про прогнози. Але ми займаємося не прогнозами, ми налаштовуємося на те, щоб бути готовими до будь - яких викликів", - заявив Клімкін.

Дипломат не виключає, що Росія спробує підняти ставки перед виборами президента:

"...підняти ставки військовим, гібридним шляхом. Тому можуть збільшитися обстріли, можуть бути спроби нових атак і ще якісь спроби. Очевидно, що ситуація не буде розвиватися лінійно. Тому займатися прогнозами з приводу того, в який момент часу війна закінчиться, я б не став. Я б просто говорив про те, що нам потрібно бути більш успішними на цьому етапі війни. І я вважаю, що нам потрібна нова спільна стратегія із Заходом".

Війна в Україні змінюється - стаття NYT

У The New York Times вийшла стаття про активізацію партизанської тактики. Зазначалося, що у зв'язку з тим, що обидві сторони не змогли домогтися істотних успіхів на фронті, Партизанська тактика у розв'язаній Росією війні проти України набула додаткового значення,

Йдеться про диверсії, рейди коммандос, цілеспрямовані ліквідації, підриви складів боєприпасів, нафтопроводів і особливо - залізниць, якими РФ забезпечує свої війська озброєнням.

Вас також можуть зацікавити новини: