ЗРК Patriot посилюють систему ППО в Україні / US Army

Військовий експерт Олег Жданов відповів на запитання, чи могли російські війська знищити американський ЗРК Patriot в Україні.

"Навіть якщо це відповідає дійсності, це тільки пускова установка. Одна батарея Patriot - це 8 пускових установок, командний пункт, радіолокаційна станція і ціла генераторна. Усе це - один комплекс Patriot", - заявив він.

За словами Жданова, "щось було знищено із систем ППО", і це може бути система західного зразка, але не факт, що саме Patriot.

"Це війна. Навіть якщо знищили одну пускову установку Patriot - це неминучі втрати. Рано чи пізно це мало статися. Війна - процес обопільний. Ми знищуємо системи ППО рашистів, рашисти іноді знищують наші", - сказав експерт.

За його словами, потрібно дочекатися офіційної інформації з цього приводу, якої поки що немає: "Так, є відео, на якому досить проблематично визначити систему. Ніби як схожа".

Чи знищено ЗРК Patriot - що повідомлялося

Нагадаємо, Forbes писав, що вперше за два роки розв'язаної Росією війни проти України військам РФ, найімовірніше, вдалося виявити і вразити частину української батареї американського ЗРК Patriot.

Зазначалося, що недалеко від Покровська росіяни виявили український конвой, до складу якого входили, ймовірно, щонайменше дві встановлені на вантажівці пускові установки для наземного комплексу Patriot, і вдарили "Іскандером".

Вас також можуть зацікавити новини: