Forbes пише, що росіяни вдарили по установках Patriot / колаж УНІАН, фото US Army, скріншот

Уперше за два роки розв'язаної Росією війни проти України військам РФ, найімовірніше, вдалося виявити та уразити частину української батареї американського ЗРК Patriot, пише Forbes.

Зазначається, що недалеко від Покровська росіяни виявили український конвой, до складу якого входили, ймовірно, щонайменше дві встановлені на вантажівці пускові установки для наземного комплексу Patriot.

"Відреагувавши швидше, ніж зазвичай, російський екіпаж гіперзвукової ракети класу "земля-земля" "Іскандер" прицілився і завдав прямого попадання в український конвой. Дві з імовірних пускових установок Patriot вибухнули, що майже напевно призвело до загибелі їхніх екіпажів", - стверджує видання.

Також Forbes пише, що українські батареї Patriot за останній місяць збили цілих дюжину російських винищувачів-бомбардувальників, що "звело нанівець перевагу Росії в повітрі".

Про знищення установок Patriot в Україні заявив журналіст німецького видання Bild Юліан Репке в соцмережі X (Twitter).

 скріншот

Тим часом Міноборони РФ 9 березня поширило відео з, як заявлялося, ударом по ЗРК С-300 ЗСУ. У росЗМІ ж припустили, що можливо, на цих кадрах показано ураження установок Patriot, про яке пише Forbes.

Росіяни заявили про удар по Patriot в Україні - відео

Втрати Росії в Україні

Нагадаємо, як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні від початку широкомасштабного вторгнення перевищили 424 тисячі солдатів. Лише за останню добу наші захисники знищили 900 окупантів.

Крім того, Росія втратила щонайменше: танків - 6731 (+19 за останню добу), бойових броньованих машин - 12850 (+27), артилерійських систем - 10466 (+38), РСЗВ - 1015 (+3), засобів ППО - 709 (+2), літаків - 347, вертольотів - 325.

Вас також можуть зацікавити новини: