Чому росіяни йдуть воювати проти України? / фото REUTERS

Російська армія, більш чисельна, зустрілася віч-на-віч з українськими військовими. Експерти порівняли мотивацію ЗСУ та путінських військових.

Про це йдеться у сюжеті проекту FreeДом.

"Українська армія чітко мотивована, за спинами у наших солдатів їхні сім'ї, їхні дружини, матері, діти. Тому у них мотивація - не бабки, у них мотивація - врятувати своє. Ми захищаємо свою Батьківщину, свою країну", - зазначає Віктор Бобиренко, директор Бюро аналізу політики.

У свою чергу, військовий експерт Іван Ступак розповів, що українські бійці хочуть лише вигнати російських військових з України, нам не потрібні ні Москва, ні Красна площа.

Журналісти зазначають, що путінських військових готували до легкої перемоги і переможного параду. Але з самого початку повномасштабного вторгнення російські військові "пачками" здавалися у полон. При цьому не варто недооцінювати їхні можливості. 

"У них у голові каша із сокири. У них немає ідеології. Частина людей навіть не могла вимовити слово "демілітаризація", - наголосив Ступак. 

Який же мотив у російських загарбників. Багато хто йде воювати заради кривавого рубля. "У російського військового немає мотивації перебувати в Україні, крім а) заробити грошей, б) гарненько поправити своє матеріальне становище шляхом мародерства", - пояснив військовий експерт. 

Він зазначає, що Путін реально боїться повстання армії, знімаючи командування і розвиваючи практику стукацтва. 

Як свідчать аудіоперехоплення, російські окупанти деморалізовані і шукають законні шляхи втечі з України. Деякі з них вже зайнялися пошуком юристів.

Вас також можуть зацікавити новини: