Україна чекає від США далекобійні ракети ATACMS / скріншот

Україна повинна якомога швидше отримати далекобійні ракети ATACMS, щоб вдарити ними по Кримському мосту і перекреслити російські наміри утримати південний фронт біля Херсона.

Таку думку висловив президент аналітичного центру The Jamestown Foundation Глен Ховард в інтерв'ю 24 каналу.

"На початку війни США неохоче давали Україні навіть Stinger. Так само неохоче давали більшу кількість Javelin. Під час цієї війни адміністрація Байдена і представники уряду США неодноразово говорили, що вони чогось робити не будуть, а потім все ж робили. Вони рухалися повільно, крок за кроком. Англійською це називають "менеджмент ескалації", тобто контроль над підвищенням рівня насильства", – зазначив він.

Відео дня

"Джейк Салліван та інші представники Адміністрації президента контролюють обсяги озброєння, що надходить Україні. Наприклад, досі не передали ракети великої дальності, які можуть зруйнувати Керченський міст", – додав Ховард.

Експерт акцентував увагу на тому, що Харківський контрнаступ ЗСУ дуже сильно змінив ставлення Вашингтона:

"Я точно це знаю. Нещодавно спілкувався з представником українського уряду. Він ділився своїми враженнями від того, наскільки американські чиновники вражені цією операцією. Тому нам необхідно терпіння, але потрібно також прискорювати надання зброї. Америка не повинна щомісяця платити за підтримку економіки України, краще допомогти вам здобути перемогу у війні, а потім вже відновити економіку, повернути авіасполучення".

Далекобійні ракети ATACMS

Нагадаємо, 15 вересня стало відомо, що США все ще не схильні надати Збройним силам України далекобійні ракети ATACMS.

Військовий експерт Олександр Мусієнко висловив упевненість, що рано чи пізно Україна отримає ракети великої дальності.

Експерт Центру оборонних стратегій, полковник запасу Віктор Кевлюк у свою чергу зазначив, що ЗСУ можуть до кінця року отримати ATACMS для систем MLRS або HIMARS.