HIMARS змінюють хід війни в Україні / фото US Army

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував обсяги постачання зброї в Україну від Сполучених Штатів Америки.

Про це він розповів у новому відеозверненні на YouTube, відповідаючи на запитання, чому США не постачають ЗСУ наступальне озброєння.

"Як не поставляє? А артилерія? Це у тому числі і наступальне озброєння. А HIMARS – це не наступальне озброєння? Наступальне озброєння. Просто ми просимо більшого. Танки нам давали, це теж наступальне озброєння. Правда, танки нам давали старого радянського зразка країни-партнери, у яких вони були. А сьогодні ми очікуємо, що нам Сполучені Штати можуть дати якісь західні зразки танків, аж до Abrams, Leopard, Leclerc, Challenger, може бути, якісь інші танки. У будь-якому випадку нам важке озброєння поставляється. Так, не в тих обсягах, як ми хочемо", – зазначив він.

При цьому Жданов висловив надію, що найближчим часом Україна отримає від США ракети ATACMS з дальністю пуску до 300 кілометрів.

"До речі, комплекс "Гарпун" Британія нам поставила, це наступальне озброєння. Ми завдяки цьому комплексу відігнали російську ескадру Чорноморського флоту за 200 кілометрів від нашого узбережжя, жоден корабель не може сюди сунутися, тому що він буде потоплений. Тільки малі плавзасоби воюють в районі узбережжя Херсонської області з нашими Військово-морськими силами", – заявив Жданов.

"Ми сподіваємося, що озброєння буде поставлятися у великих обсягах, починаючи з 1 жовтня", – додав експерт.

Далекобійні ракети ATACMS для України

Раніше повідомлялося, що США ще не схильні надати українським військам далекобійні ракети ATACMS.

Представники української влади неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема до США, з приводу необхідності надання далекобійних ракет, таких як ATACMS.

MGM-140 ATACMS – тактична балістична ракета класу земля-земля, вироблена американською компанією Lockheed Martin. Має дальність застосування до 300 км на твердому паливі.

Вас також можуть зацікавити новини: