Чи отримали ЗСУ далекобійні ракети ATACMS: у Зеленського зробили заяву

Про те, що США таємно поставили Україні ракети дальнього радіусу дії, першим повідомило видання Reuters.

Радник голови Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк розповів, чи справді ЗСУ отримали американські далекобійні ракети ATACMS, передає 24 канал.

На його думку, публікації в медіа на кшталт "Україна таємно отримала ATACMS" є спекулятивними.

"Я просто не можу зрозуміти, навіщо це вони роблять. Говориться про медійні майданчики. Що вони хочуть? Щоб ми капітулювали, стали на коліна? Я не розумію цих публікацій: "Чи є в них уже ATACMS?" - зазначив Подоляк.

Він додав, що, "якщо в нас будуть ATACMS, це буде чітко видно в зовсім іншій кількості зруйнованої російської інфраструктури на відстані понад 200 кілометрів":

"Це ж буде видно".

Далекобійні ракети ATACMS для України - що повідомлялося

Нагадаємо, увечері 24 квітня видання Reuters повідомило, що США таємно поставили Україні ракети дальнього радіусу дії ATACMS. Зазначалося, що ракети були включені в пакет військової допомоги Україні на суму 300 мільйонів доларів, який президент США Джо Байден схвалив 12 березня.

У The New York Times повідомили, що Штати надіслали Україні понад 100 далекобійних ракет ATACMS. Ба більше, українські сили нібито вже успішно застосували їх, завдавши удару по аеродрому в Криму і російським військам на південному сході України.

Крім того, передачу далекобійних ракет підтвердила посол США в Україні Бріджит Брінк: "Цього місяця Сполучені Штати надали Україні ракети дальнього радіусу дії за дорученням президента Джо Байдена".

Вас також можуть зацікавити новини: