Російська армія завдавала ударів по Херсонщині / скриншот з відео

Від початку доби на Херсонщині поранення отримали 16 людей, в тому числі - немовля.

За даними Херсонської обласної військової адміністрації, під обстріл потрапив Берислав. У місті травми середнього ступеня важкості отримав 72-річний чоловік. Також влучання сталося у Херсоні – російські військові поцілили у територію поблизу церкви.

Внаслідок цього поранено трьох людей – двох жінок 82-х років та ще одну 74-річну жительку обласного центру. Зазначається, що ці жінки змогли самі звернутися за медичною допомогою.

Згодом  через черговий російський обстріл постраждала дитина у селищі Кіндийка.

"Поранення дістала 11-річна дівчинка", - йдеться у повідомленні. Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повыдомив у ТГ, що у дівчинки - численні ушкодження: вибухова та черепно-мозкова травми, забій головного мозку, відкритий перелом лівої плечової кістки. Також - множинні осколкові поранення грудної клітки та шиї. 

"Дівчинка в комі", - додав посадовець.

Загалом від початку доби на Херсонщині поранення різного ступеня отримали 16 людей, серед яких - 9-місячна дитина.

ОВА також оприлюднила відеозапис наслідків ударів по житлових будинках. На ньому зафіксовано зруйновані будинки – приватні та багатоповерхівки, обгорілі автівки, уламки на вулицях, коментарі людей, що пережили ці удари, тощо.  

Удар по Херсонщині

З 7 на 8 жовтня 2023 року російська армія завдавала ударів по правобережній Херсонщині. Повідомлялося, що через російські удари травмовано 11 людей. Пошкоджені будинки, машини, газорозподільчі мережі. Постраждали люди різного віку, серед них 33-річний медик Червоного Хреста, 27-річна жінка та її 9-місячна донька.

Близько 01:00 армія РФ з артилерії обстріляла Херсон. Під ворожим обстрілом опинилися Корабельний та Суворовський райони міста. 

За минулу добу противник здійснив 59 обстрілів по Херсонщині, випустивши 402 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, авіації, БПЛА. Тільки по Херсону ворог випустив 18 снарядів. Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області, транспортну базу у Херсонському районі, підприємство у Бериславському районі. Вчора через російську агресію поранення дістали три людини.

Вас також можуть зацікавити новини: