Коли Україна почне отримувати зброю від США з нового пакета: прогноз експерта

Оглядач назвав три основні способи надсилання військової допомоги Україні.

Україна почне отримувати військову допомогу від США вже за кілька днів після того, як американський лідер Джо Байден підпише відповідний документ, а всі ланки логістичних ланцюжків працюватимуть уже наприкінці квітня, впевнений військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, логістика з відправлення відповідних вантажів запрацює протягом наступних 24-48 годин після підписання президентом США, але водночас слід розуміти, що є три основні способи відправлення допомоги Україні:

  • перший спосіб - морська логістика, з використанням військово-транспортної компоненти ВМС США і не тільки (такий спосіб дає змогу одночасно перевозити велику кількість вантажів, але це займає й більше часу; найімовірніше, дана компонента застосовуватиметься для перевезення важкої, середньо та легкоброньованої техніки);
  • другий спосіб - військово-транспортна авіація (у цьому разі застосовуватиметься авіаційна компонента ВПС США, що дає змогу протягом доби перевозити вантажі меншого обсягу в Європу, де вже працюватиме сухопутна логістика країн ЄС);
  • третій спосіб - використання ресурсу в Європі (певну механізовану компоненту країни ЄС можуть передати Україні в рахунок майбутньої компенсації від США).

Також Коваленко акцентував, що новий пакет військової допомоги від США є найбільшим за весь період повномасштабної війни, він перевищує за своїм обсягом ту допомогу, яку було виділено Україні у 2022 і 2023 роках.

Допомога Україні від США - заява Байдена

Як писав УНІАН, Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню в розмірі 95,2 млрд. доларів. З них понад 60 млрд доларів передбачено для України.

Американський лідер Джо Байден пообіцяв підписати пакет документів, щойно він буде на його столі в середу, 24 квітня, щоб була можливість почати відправляти зброю та обладнання в Україну вже цього тижня.

Вас також можуть зацікавити новини: