Дуже небезпечний шторм: чи зможуть ЗСУ в умовах негоди нищити ворога на півдні

Також стало відомо, що наробив агресор на правобережжі.

На Чорному морі не вщухає потужний шторм, але ЗСУ продовжують  нищити ворога, який засів на лівому  березі, навіть в умовах непогоди.

Про це повідомляє пресслужба Сил оборони півдня України.

За даними військових у Чорному морі не вщухає потужний шторм. Через це протягом минулого тижня двічі морські міни приносило до узбережжя Миколаївщини та Одещини. В обох випадках Силам оборони вдалось контрольовано знищити небезпечні знахідки. За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, пориви південно-західного вітру - 15-20 м/с.

"Рівень мінної небезпеки залишається надзвичайно високим… Навіть в умовах штормових погодних умов, де ускладнено розвідку, ми отримали підтвердження про знищення  27 окупантів на лівому березі", - наголошують у Силах оборони.

Ймовірно саме через шторм на бойовому чергуванні у Чорному морі наразі перебуває тільки один корабель, а всі російські ракетоносії заведені у пункти базування. Ще один корабель ворога перебуває в Азовському морі.

Також йдеться, що протягом доби (з 7.00 до 7.00) противник завдав чотири авіаційні удари із застосуванням 41 керованої авіабомби по населених пунктах Херсонщини. Пошкоджено приватні будинки.  Водночас з дронів невстановленого типу було двічі скинуто осколкові боєприпаси на Херсон та Антонівку та здійснено загарбниками понад 50 артилерійських обстрілів з використанням понад 300 снарядів.

"Тільки по Херсону гатили 3 рази, під обстрілами була й Антонівка. Внаслідок ворожих атак загинув цивільний, ще одну людину поранено, пошкоджено чотири приватні будинки", - розповіли у пресслужбі.

Також військові нагадали, що вже сьогодні, 13 листопада, ворог вдарив по автомобілю, в якому була родина – літній чоловік та матір з немовлям. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури вже відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). 

За даними слідства, близько 11:40 російські військові обстріляли дорогу при в’їзді у селище у Херсонському районі. У зоні ураження снаряда опинився легковий автомобіль, в якому перебували чоловік, жінка та двомісячне немовля.

"Травми несумісні із життям отримав 64-річний водій. 36-річна жінка отримала травматичну ампутацію ніг, медики борються за її життя.  З мінно-вибуховою травмою до лікарні госпіталізовано дитину", - наголосили у прокуратурі.  

Що передувало

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада у передмісті Херсона російські терористи атакували з артилерії автомобіль, в якому після медогляду до дому поверталася родина з немовлям. Через влучання автівка загорілася: мати дитини перебуває у важкому стані, водій - ймовірно, дідусь дитини, загинув.  У маленької дівчинки - мінно-вибухове поранення голови. 

Вас також можуть зацікавити новини: