Дикий Євген розповів, як українці можуть здобути перемогу над росіянами / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Триває повномасштабна війна в Україні проти РФ, і ціллю росіян залишається окупація всієї території України й повна її ліквідація як держави, а українців як нації.

Для перемоги над супротивником українцям потрібно знову поводитися так само, як на початку війни, про це сказав колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі телеканалу "Еспресо". Він підкреслив, що питання щодо існування України сьогодні стоїть так само гостро, як у 2022 році, і ворог не змінив своїх цілей.

"З приводу територій, судячи з низки ознак, не виключаю, що Закарпатська область обіцяна Орбану (прем'єр Угорщини Віктор Орбан, - Ред.) як вірному союзнику. А всі інші українські території визначені росіянами як Федеральний округ. Наразі окупанти зняли маски, і прямим текстом говорять, що їхньою метою є остаточне розв'язання українського питання. І це вживається в тому сенсі, який свого часу запровадив Адольф Гітлер (лідер нацистської Німеччини, - Ред.). Тобто росіяни вже не приховують, що прийшли для геноциду", - зазначив він.

Відео дня

За словами Дикого, ціль ворога не змінилась, але можливості змінилися. Екс-командир взводу батальйону "Айдар" пояснив, що у 2022 році росіяни не вірили, що ми здатні на реальний опір. Потім ворог побачив у нас серйозного супротивника, і Росія розгорнулася на велику війну, провівши найбільшу мобілізацію з часів Другої світової, перевівши оборонку на роботу в три зміни.

"Ми ще можемо перемогти, ми ще не вичерпали свої можливості, а росіяни свої сточують і витрачають", - сказав він. Але, як підкреслив Дикий, для того, щоб перемогти, ми маємо знову поводитися так само, як у 2022 році.

"Тоді ми всі жили цією війною, і тоді ми почали перемагати, а у 2023 році ми розслабилися. Українцям потрібно поміняти своє ставлення до війни", - зауважив він.

Скільки років йде війна в Україні, і що треба знати зараз

Росіяни ще навесні 2014 року вдерлися на територію України й незаконно анексували Крим та допомогли бойовикам створити так звані "ЛДНР" на Донбасі. Повномасштабне вторгнення на українську землю супротивник вчинив 24 лютого 2022 року близько 5 години ранку. Сьогодні - 23 лютого 2024-го, 730 день з початку повномасштабної російської агресії. 

Як повідомляв УНІАН, раніше Євген Дикий заявив, що у лютому 2024 року Україна опинилася перед загрозою, яку за масштабом можна порівняти із початком повномасштабної війни.

Президент Володимир Зеленський говорив, що цього року Україна буде не тільки оборонятись, а й готуватиметься до нового контрнаступу. Він підкреслив, що у війні з такою великою країною як Росія оборона також є викликом. Президент додав, що на сьогодні це задача номер один.

Вас також можуть зацікавити новини: