Проходить розвідка боєм на максималках з перевиконаними завданнями / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко відзначив правильну стратегію Генштабу і офіційних осіб, повідомляти про просування і звільнення з затримкою за часом.

Він упевнений що звільнено вже не тільки село Сторожове, чисто логічно, але не час.

"Діють СОУ невеликими мобільними штурмовими групами, на бронеавтомобілях, або легкоброньованій техніці, що говорить і про те, що це не основні ударні сили. Загалом, назвемо це так, розвідка боєм на максималках з перевиконаними завданнями", - написав Коваленко.

Коваленко вважає, що звільнення Сторожового лише підтверджує припущення щодо руху вздовж річки Мокрі Яли по обох берегах.

"Це дозволяє, з урахуванням "інших рухів" окупантам створювати загрозу "цікавого положення" і мотивує їх негативно наступати раніше прямого контакту. З усього вищевикладеного і без урахування ще четвертого і п'ятого моментів, які вам не сильно будуть цікавими, та й озвучувати які не слід, можна зробити вельми очікуваний висновок - все тільки починається", - сказав він.

Звільнення Сторожового - деталі

Українські захисники продовжують просуватися в Донецькій області. Одеські морпіхи оголосили, що в рамках контрнаступальних дій звільнили село Сторожове Донецької області. Населений пункт перебував під окупацією з березня 2022 року, зазначають у 35-й окремій бригаді морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського.