Від окупантів звільнено ще один населений пункт Донеччини / скріншот

Українські захисники продовжують просуватися на Донеччині. Одеські морпіхи оголосили, що в рамках контрнаступальних дій звільнили село Сторожеве Донецької області. Населений пункт перебував під окупацією з березня 2022 року, наголошують в 35-й окремій бригаді морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Остроградського. 

"В результаті зачистки населеного пункту було знищено біля півсотні рашистів, чотирьох взято в полон. Сьогодні державний прапор знову майорить над Сторожевим, і так буде з кожним населеним пунктом, поки ми не звільнимо всю українську землю", – йдеться в повідомленні морпіхів.

Деокупацію населеного пункта підтвердили також в Міністерстві оборони України. Заступниця міністра Ганна Маляр подякувала морпіхам та наголосила, що всю українську землю буде звільнено.

"Державний прапор знову майорить над Сторожевим, і так буде з кожним населеним пунктом, поки ми не звільнимо всю українську землю. Дякуємо 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського. Далі буде", – написала вона. 

Деокупація Донбасу - що повідомлялося

11 червня стало офіційно відомо про звільнення кількох населених пунктів Донецької області. У Міноборони України підтвердили деокупацію Благодатного та Макаровки в Донецькій області. Деякі подробиці визволення Благодатного від російських загарбників вже розкрили військові. 

Президент України Володимир Зеленський після хороших новин з фронту у відеозверненні подякував військовим з оперативно-стратегічних угруповань військ "Хортиця" та "Таврія".

Також повідомлялося про звільнення села Нескучне у Донецькій області. Про деокупацію оголосили в 7-му окремому батальйоні УДА "Арей". Командир батальйону з позивним "Македонець" розповів перші подробиці звільнення Нескучного.

Вас також можуть зацікавити новини: