Ядерну зброю Росія не застосує ні за яких обставин / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що розповсюджувана інформація про можливий ядерний удар по Україні не відповідає дійсності і є елементом російського ІПСО. 

"Що ж, все стає на свої місця. Потроху, але стає. Зокрема, в питанні погроз застосування ядерної зброї і масованого ракетного удару. Щодо того, що у Росії немає можливості нанесення по Україні ракетного удару, порівнянного з 24.02.22 я писав вже неодноразово", - написав він.

Він стверджує, що це обумовлено не тільки відсутністю такої кількості ракет, а й необхідної кількості носіїв для настільки масштабного одноразового пуску. 

Відео дня

"Що ж до ядерного удару... 2 "вироби" на аеродромі? Тобто, ось так просто, 2 ракети з ядерною бойовою частиною привезли на аеродром для удару по Україні? Процес віддачі наказу про застосування ядерної зброї і його виконання це багаторівневе, бюрократичне пекло, яке займає досить довгий проміжок часу із задіянням служб і ресурсів, що знаходяться під цілодобовим наглядом розвідки наших партнерів", - вважає він.

Коваленко каже, що є стійке враження, що ми зараз перебуваємо в стані масштабного ІПСО, покликаного заморозити війну на умовах Москви.

"Зокрема, рашисти, щоб зірвати контрнаступ ЗСУ, який для Росії може виявитися смертельним, йдуть на крайній крок - імітують удар по сакральному об'єкту з натяком на повністю розв'язані руки. Поширюють інформацію про готовність завдати ядерного удару. Попередньо, дійсно, можуть провести масований ракетний удар, наприклад, по урядовому кварталу в Києві. Після чого, посилити ядерну інформаційну хвилю і навіть імітувати готовність задіяти ЯЗ. Все це для того, щоб Україну партнери змусили сісти за стіл переговорів", - написав він.

Експерт зазначив, що нам до ракетних ударів не звикати і урядовий квартал або будь-який інший, ми вже бачили все.

"А ось російські ракети можуть бути збиті і вони просто не долетять. Тоді це для Росії буде ганьба в квадраті. Адже, що ж виходить, на Кремль щось впало, що не змогло зупинити дефективна ППО, і на це, щось Росія не змогла "дзеркально" відповісти, адже її дефективні ракети були збиті. ЯЗ Росія не застосує ні за яких обставин. Контрнаступ все одно почнеться", - додав він.

Атака на Кремль  -думка Коваленка

На його переконання, удар по Кремлю 3 травня Росія може використовувати для виправдання своїх військових злочинів, причому як скоєних, так і тих, до яких тільки готується. Він акцентував увагу на тому, що російські офіційні особи не надали жодного доказу, що це український БПЛА.