Оккуавнти хотіли "розчистити" шлях "Кинджалам" за допомогою інших ракет / фото Нацполіція

Цієї ночі, у напрямку На Київ, російські окупанти випустили 6 "гіперзвукових" ракет Х-47М2"Кинджал".

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що вони в Києві переслідували певні, дуже важливі цілі.

"Ракети Х-47М2 "Кинджал" для РОВ настільки цінні, що їх просто так не використовують, тобто, об'єкти які вони повинні були вразити в Києві для командування окупантів були гранично важливі як мета обов'язкова до знищення. До того ж, "Кинджалам" здійснювався супровід. Ракети "Калібр", дрони-камікадзе, С-300... Противник намагався розосередити увагу нашої ППО, відвернути його на помилкові цілі, тим самим "розчищаючи" шлях "Кинджалам". Це в свою чергу говорить і про те, що самі ж росіяни вже не впевнені в невразливості Х-47М2. Ну і знову переконалися в цьому", - написаввін.

Відео дня

Атака РФ на Україну 16 травня - деталі

Під час сьогоднішньої нічної атаки по Україні військові збили всі випущені окупантами ракети. Всього ворог випустив 18 ракет різних типів, серед яких "Калібри", "Кинджали", С-400 ("Іскандер-М").

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук повідомив, що з шести літаків МіГ-31к було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр" – з кораблів у Чорному морі і три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М").