Експерт пояснив, чому Путін більше не здатен віддати наказ про спричинення екокатастрофи

Російські еліти вже думають про перерозподіл влади, зазначив Андрій Піонтковський.

Президент РФ Володимир Путін більше не здатен віддавати наказів про застосування ядерної зброї внаслідок втрати значної частини влади.

Як розповів політолог Андрій Піонтковський в етері Еспресо, західні спецслужби прослуховували розмови російського естаблішменту і зрозуміли, що влада Путіна підірвана.

"Використання ядерної зброї вимагає велетенської концентрації влади в руках першої особи, він не може тепер наказати нікому, не лише щодо ядерної зброї, але й з інших сценаріїв екологічної катастрофи, вибух атомної електростанції Запоріжжя, титанового заводу чи там обговорювалась можливість підриву власної Курської АЕС, щоб змінити повістку дня. Усі ці варіанти вже виключені - це найважливіший результат втрати значної частини влади", - сказав Піонтковський.

Заяви про бунт Пригожина - деталі

Президент США Джо Байден заявив, що його російський колега Володимир Путін "абсолютно" ослаблений недовгим заколотом у минулі вихідні. На чергове запитання, чи слабший Путін сьогодні, ніж минулого тижня, Байден відповів: "Я знаю, що так".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився від припущень про те, як довго Володимир Путін буде залишатися при владі після спроби заколоту в Росії в минулі вихідні.

Вас також можуть зацікавити новини: