На ділянці Сватове-Кремінна спостерігається активізація окупантів / скріншот

На Сході спостерігається активізація російських окупантів, але про неї потрібно знати кілька дуже важливих речей, щоб розуміти що відбувається і чого очікувати.

Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. По-перше, як зазначив аналітик, в Луганській області на сьогоднішній день зосереджене одне з найбільш боєздатних угруповань російських окупантів, з найбільш наближеною до штатної комплектацією підрозділів. Він зазначив, що на те є причини - командування росіян вже давно виношує ідею про "удар у відповідь" по Харківській області. І раніше окупанти вже спробували його здійснити, але, за словами Коваленка, причиною провалу, стали сили оборони України, які були готові до відбиття цієї атаки.

По-друге, активізація ЗСУ в Запорізькій і Донецькій областях змусили командування окупантів приймати швидке і не зовсім раціональне рішення. "Інтенсифікація бойових дій уздовж всієї Р-66 (Кремінна-Сватове-Троїцьке) імітує епічний наступ, для відволікання уваги на цю ділянку і відтягування ресурсу", - пояснив плани ворога Коваленко.

Відео дня

Він зазначив, що за задумом командування російських окупантів, ЗСУ, побоюючись прориву до Лиману і Куп'янська, відтягнуть частину сил із Запорізької та Донецької областей, для посилення своєї оборони на Сході, що дозволить окупантам встояти на півдні. 

"Подібний "ривок" окупантів вже був зірваний, тому що до нього Сили оборони України були готові, отже ресурс, необхідний для стримування/оборони/наступу сформований і розподілений. Тобто, рефлексія окупантів на Сході тільки заради рефлексії", - висловив думку експерт.

Ситуація на лінії Кремінна-Сватове

У цьому районі йдуть постійні бої. До них окупанти залучили як бойовиків "ЛНР", так і кадіровців з кадровими російськими військовими. Сьогодні Інститут вивчення війни повідомив, що російські війська дещо активізували темпи наземних атак в районі Кремінної. Аналітики зазначили, що російські війська активно використовують штурмові загони "Штурм-Z", що складаються з колишніх ув'язнених, для ведення виснажливих ударів по українських позиціях на цих напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: