Удар по штабу Чорноморського флоту в Криму порушує багато питань / фото з соцмереж

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що під час удару по штабу Чорноморського флоту в Севастополі було ліквідовано десятки офіцерів не нижчої ланки, а середньої та навіть вищої офіцерської ланки командного складу.

Він зазначив, що деякі з них мали адміральські звання.

"Тобто це були адмірали. Отже, можемо робити відповідні висновки: це велика кількість офіцерів, які приймають безпосередньо участь в загальній системі управління не тільки чорноморської флотилії, а також були представники сухопутних військ, які мали стосунок до командування на театрі бойових дій в південній частині материкової України. Все це вплив на загальну картину щодо можливості ефективно реалізовувати командування окупантами найближчим часом", - сказав він в ефірі.

На його думку, що якщо говорити тільки про офіцерський склад - то це нищівний удар саме по цій ланці.

"Якщо говорити про інші аспекти, про те, що місто, яке повинно бути в російських окупантів найбільш захищеним на півострові Крим, бо там знаходиться штаб. Все ж таки воно виявилось зі своєю протиповітряною обороною не здатним захистити центр прийняття рішень. Іще тут серйозний репутаційний удар по самій російській ППО і це ознака того, що вона зараз повітряний простір не закриває", - додав він.

Коваленко вважає, що удар по штабу Чорноморського флоту в Криму підіймає інші питання щодо спроможності росіян захищати ті чи інші об'єкти, той же незаконно збудований Керченський міст.

"Ми бачили, що деякі інциденти, які траплялися саме з цим мостом - це в першу чергу викликані якимись надводними об'єктами. Але, якщо говорити про ракетні удари, то поки що ефективні ракетні удари по мосту не наносилися. Генштаб Збройних Сил України розглядає такий варіант безумовно, але оскільки досі не було нанесено ракетних ударів,то це говорить про те, що поки що такої можливості нема. Можливо, саме просування сил оборони України в Запорізькій області дозволить нам більш ефективно використати ті засоби ураження, що ми маємо, для знищення цього об'єкту", - сказав експерт.

Удар по штабу Чорноморського флоту

Після ураження штабу ЧФ РФ було ліквідовано 34 офіцера, серед них командувач Чорноморського флоту. Ще 105 окупантів було поранено, а будівля штабу не підлягає відновленню.

В українській розвідці раніше заявили, що в результаті атаки ліквідовано не менше дев'яти осіб, ще 16 - отримали поранення. Повідомлялося, що серед них - генерал-полковник Олександр Романчук і начальник штабу генерал-лейтенант Олег Цеков.

Вас також можуть зацікавити новини: