Для штурму Харкова армії РФ потрібне 100-тисячне військо / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник запевнив, що у росіян немає достатньої кількості сил для наступу на Харків. При цьому, на самому кордоні усе заміновано та фортифіковано.

"Щоб умовно штурмувати Харків, Росії потрібно щонайменше 100-тисячний корпус тільки в одному напрямку, а не по всій лінії кордону Київської, Сумської і Харківської областей. Менше бути не може, бо це 40 км, які треба пройти боями. Якщо говорити про всі три напрямки, то їм треба ще додаткових 300 тис. Де їм зараз взяти їх? Так, можливі операції типу "зайшов-вийшов". Якщо росіяни вторгнуться на кілька кілометрів, ми будемо змушені з ними вступати у бої, а отже відволікати сили і засоби, які б могли бути корисними безпосередньо по лінії боєзіткнення", - сказав він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Черник наголосив, що не варто недооцінювати ворога, і росіяни дійсно можуть вдатися до чого завгодно. Але стверджувати, що Суми і Харків будуть остаточно заатаковані, некоректно, вважає Черник.

Відео дня

"Вони маленьку Авдіївку проходили 10 років, це до 8 км, не більше. Дійсно, вони взяли Бахмут, але далі Бахмута не проснулись. Тактичні висоти, як належали нам, так і належать. Росіяни мають певні тактичні успіхи у просуванні на декілька сот метрів лише. То як такими силами 35 тис. проходити 40 км? Як на мене, це нонсенс. Разом з тим, від божевільних можна чекати чого завгодно, вони можуть вдарити", - додав він.

Можливість наступу на Харків

Російські окупанти формують Північне угруповання військ із елементів Ленінградського військового округу для проведення операцій на Бєлгородсько-Харківському оперативному напрямку. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни у своєму звіті. Вони переконані, що Кремль не має достатніх сил для захоплення Харкова або Сум.

Військовий на псевдо "Магніт", старший офіцер 2-го окремого загону спеціального призначення "ОМЕГА" російським переконаний, що загарбникам ніколи не вдасться захопити Харків.

"На даний час противник, який знаходиться поблизу державного кордону з нашою областю, переважно - це жива сила, яка перебуває в обороні для стримання наших сил. Але не у такій кількості, скажімо, як на Запорізькому або Донецькому напрямку", - відзначив військовий.

Вас також можуть зацікавити новини: