Росіяни не зможуть окупувати Харків, вважає захисник України / колаж з фото ua.depositphotos.com та УНІАН

Триває повномасштабна війна в Україні, і російським загарбникам ніколи не вдасться захопити Харків.

Про це в ефірі марафону на телеканалі "1+1" сказав військовий на псевдо "Магніт", старший офіцер 2-го окремого загону спеціального призначення "ОМЕГА", який перебуває поблизу Вовчанська. "На даний час противник, який знаходиться поблизу державного кордону з нашою областю, переважно - це жива сила, яка перебуває в обороні для стримання наших сил. Але не у такій кількості, скажімо, як на Запорізькому або Донецькому напрямку", - відзначив військовий.

За його словами, особовий склад загарбників, який перебуває поблизу державного кордону з Харківщиною, це понівечені підрозділи, виведені окупантами з Донецького і Запорізького напрямків. Також у нього запитали, чи посилює Росія активність диверсійно-розвідувальних груп чи роботу дронів-розвідників, оскільки поширюється інформація, що Харківський напрямок може стати одним з тих, де окупанти організують потужний наступ.

Відео дня

"На деяких прикордонних ділянках фронту, я можу сказати, що противник іноді застосовує свої ударні FPV-дрони. Також ми усі знаємо, що почастішали обстріли по всій території Харківської області і по самому місті Харків", - сказав військовий.

Він зазначив, що російські загарбники обстрілюють Харків з метою залякування населення. Таким чином, ворог посилює тиск на харків'ян. "Також присутня велика кількість дезінформації в інтернеті, зокрема, на інтернет-сторінках і на різних пропагандистських "Телеграм"-каналах. Це все для залякування мирного населення", - наголосив "Магніт".

Крім того, у нього запитали, чи спостерігається накопичення російських окупаційних сил у Брянській і Курській областях РФ. "За допомогою наших сучасних засобів розвідки, у тому числі із застосуванням різних комплексів нашими підрозділами, моніторимо райони особливої уваги, імовірних шляхів заходу диверсійно-розвідувальних груп противника. При виявленні противника, наносяться вогневі ураження із мінометів, а також FPV", - наголосив "Магніт".

Водночас стосовно того, чи буде завдання удару по скупченню особового складу противника у Брянській і Курській областях, на даний час він не може дати розгорнутої відповіді.

При цьому, він прокоментував заяви лідера Чечні Рамзана Кадирова про те, що окупанти у травні мають намір захопити Харків і Одесу. "Кадиров ще у перші дні війни заявив, що Харків, як би до Чечні приєднати, але я гадаю, що цього ніколи не станеться", - наголосив старший офіцер.

Важливі новини - Харків зараз у центрі уваги

Як повідомляв УНІАН, раніше Рамзан Кадиров поскаржився, що Росії необхідно взяти Одесу і Харків цього травня, підкресливши, що з Україною слід воювати жорсткіше й активніше. 

Генерал-лейтенант Збройних сил України, командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк оцінив план російських загарбників захопити Харків і Суми. За його словами, невідомо, наскільки серйозні ці плани, але він вірить, що нова американська допомога у поєднанні з європейською допоможе відбити російські наступи.

Вас також можуть зацікавити новини: