Коваленко прокоментував накопичення ракет РФ / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, скріншот

Рівно два місяці тому, 21 вересня, росіяни здійснили останній ракетний удар із застосуванням авіаційного базування крилатих ракет Х-101/555. 25 вересня вони застосували КРМБ "Калібр" і аналогічно, не застосовували їх більше з того часу.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, за минулі два місяці, тільки за рахунок виробництва ракет, РОВ могли підготувати не менше 120 одиниць Х-101/555 і від 60 до 90 КРМБ "Калібр".

"Для розуміння, якщо хто забув, це навіть не потенціал ракетного удару 24 лютого 2022 року. За весь жовтень 2022 року Росія застосувала по Україні понад 170 ракет, різної номенклатури, але переважно Х-101/555. Не дивлячись на наявність виробництво ракет, Росія нездатна заповнювати їх боєзапас настільки швидко, наскільки часто їй слід їх застосовувати, для отримання умовного ККД. У 2022-2023 роках вона не досягла поставленої мети – тотального блекауту по всій Україні та повного знищення енергосистеми, а лише спровокувала посилення її як живучості, так і захисту", - написав він.

Відео дня

За його словами, зараз Росія може за 2 місяці зробити те, що витрачала спочатку війни за добу, а станом на жовтень 2022 – за місяць.

"Безумовно, це вплине на тактику застосування ракет в зимовий період 2023-2024, які більше будуть грати другорядну роль, а дрони-камікадзе навпаки - головну", - додав він.

Накопичення Росією ракет - деталі

Росія накопичує запаси крилатих ракет перед початком зимового сезону. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в мережі x (Twitter), посилаючись на дані розвідки.

Як переконана розвідка, досить імовірно, що Росія буде застосовувати ці ракети, якщо повторить минулорічні спроби зі знищення критичної національної інфраструктури України.

Вас також можуть зацікавити новини: