Коли в Криму десантується спецназ, який готують британці: відповідь експерта / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Підготовка кількох тисяч українських військових у Великобританії для участі в операції зі звільнення Криму включатиме десантування спецназу різними способами. 

Про це в ефірі 24 канали заявив військовий експерт Роман Світан.

"Крим буде деокуповано комбінованим способом - і сушею, і морем у вигляді морського десанту, і повітрям, достатня кількість вертольотів вже є і десант, який братиме участь у звільненні Криму. Якраз десантуру готують в Англії - повітряний і морський десант для виконання бойових завдань", - сказав він.

Відео дня

За його словами, поява подібної інформації в ЗМІ говорить про те, що цей десант можуть використовувати вже найближчим часом.

"Те що це починає потрапляти в ефір, говорить про те, що найближчим часом, виходячи з підготовки поля бою, що відбувається за півтора-два місяці перед заходом на це поле, не пізніше, я думаю, десь кінець серпня-вересень – це той час, коли наш десант буде працювати і в Криму в тому числі", – зазначив Світан.

За словами експерта, без звільнення Криму втрачаються механізм і ідея звільнення Запорізької та Херсонської областей.

"Не можна залишати в Криму російських солдатів. Це тил для нашого Донецького угруповання. Якщо ми їх там залишимо, вони виконають той же маневр, який виконали в минулому році – вийдуть з Криму і зайдуть в спину нашому угрупованню, яке буде знаходитися в районі Донецька, тому доведеться відкочуватися вже до Дніпра", - сказав він.

Підготовка українських військових до операції в Криму

У неділю, 30 Липня, британське видання Daily Express з посиланням на джерело повідомило, що понад 2 тисячі українських військових проходять навчання у Великобританії з метою взяти участь в операціях зі звільнення анексованого Криму. Офіційна інформація про це не повідомлялася, хоча відомо, що українські військові проходять навчання в ряді європейських країн, у тому числі у Великобританії.

За повідомленням ЗМІ, полігон, на якому проходить навчання, обладнаний на південному заході Англії і закритий для відвідування і для преси. Британські військові готують "елітний спецназ" українських сил, який, як стверджується, повинен опинитися "на вістрі" майбутньої операції в Криму, тоді як інші сили будуть допомагати допоміжними операціями.

За повідомленням Daily Express, операція буде включати в себе удари з повітря і моря, і наземні. Важливу роль в ній повинні зіграти ракети дальнього радіусу дії, які постачають британці. Стверджується, що операція почнеться "до Різдва", тобто до кінця 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: