Військовий експерт розвінчав фейк про контрнаступ ЗСУ

За словами Ігоря Козія, не слід прив'язувати контрнаступ української армії до погодних умов або сезонів.

Дії та плани Збройних сил України не залежать від погоди або пори року, це ж стосується і їх майбутнього контрнаступу.

Таку думку висловив "Обозревателю" військовий експерт Ігор Козій.

"Чому ми прив'язуємо контрнаступ до погодних умов або сезонів? А морози? Вони у нас починаються вже в листопаді. Про які погодні умови ми взагалі говоримо, за яких не може відбутися контрнаступ? Необхідно чітко розуміти, через які погодні умови Збройні сили України не можуть йти в контрнаступ. Сама постановка питання є фейком. Збройні сили - це структура, яка працює незалежно від погодних умов. Вона працює 24 години на день 7 днів на тиждень", - пояснив він.

Експерт підтвердив, що бувають сприятливі і несприятливі погодні умови для військових. "Так, свого часу в 1944 році проводили операцію в Білорусі, йшли через болота, але робили спеціальні настили", - додав Козій.

За його словами, Міноборони несе відповідальність за забезпечення ЗСУ всім необхідним для проведення наступу в будь-яких погодних умовах.

Раніше стало відомо, що Україна і Росія готуються до початку активної фази бойових дій на півдні. Спостерігається формування російськими силами ударного угруповання на Криворізькому напрямку і спроби підтягнути резерви.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, терміни контрнаступу ЗСУ визначають військові на чолі з Верховним головнокомандувачем, а "диванні" експерти не володіють інформацією про реальну ситуацію на фронті.