Літаки на аеродромі "Енгельс" / фото PLANET LABS

Судячи з опублікованих супутникових знімків, російська бомбардувальна база "Енгельс" не зазнала руйнувань після нібито атак безпілотників 26 та 29 грудня 2022 року. 

Як нагадує The Drive, у четвер Росія заявила про третю атаку безпілотника цього місяця на авіабазу "Енгельс", розташовану за майже 500 км від кордону з Україною.

У четвер Москва заявила про те, що аеродром "Енгельс" був атакований дроном втретє за цей місяць та вдруге за цей тиждень. Однак супутникові знімки, отримані The War Zone у четвер, не показують явних пошкоджень бази, де розташована 22-а важка бомбардувальна авіаційна дивізія.

Відео дня

"Супутникові зображення показують значне скорочення активності російської авіації в Енгельсі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, нові супутникові знімки авіабази "Енгельс" від 29 грудня показують, що "неодноразові спроби України завдати удару по авіабазі, а також прихід холодних погодних умов, схоже, призвели до значного зниження активності". Стверджується, що присутні лише 11 бомбардувальників у порівнянні з 26-29 листопада. 

"Очевидних пошкоджень після ймовірних українських атак на об'єкт 26 і 29 грудня не спостерігається, але, зменшуючи присутність літаків і встановлюючи нові захисні бар'єри, Росія, схоже, намагається пом'якшити постійну загрозу для своїх бомбардувальників на базі", - пояснюють журналісти.

Літаки на аеродромі "Енгельс" / фото PLANET LABS

Вибухи на аеродромі "Енгельс"

26 грудня на аеродромі "Енгельс" пролунали вибухи, у Москві заявили про загибель трьох загарбників внаслідок удару. Ці дані сильно відрізняються з даними журналіста Володимира Золкіна. Він із посиланням на надійні джерела повідомляє, що пошкоджено щонайменше п'ять Ту-95, 17 окупантів ліквідовано, 26 поранено.

27 грудня у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що росіяни розосередили літаки з аеродрому "Енгельс" після вибухів. Тому активність ворожої авіації надвечір була істотно зменшена.

Після другого удару по летовищу стратегічної авіації "Енгельс" Росія почала перекидати бомбардувальники Ту-95 на крайній Далекий Схід. За даними радника ВП Олексія Арестовича, РФ відвела подалі від України щонайменше 10 літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: