Естонія до 2027 року збільшить підтримку України до 1,2 мільярда євро

Президент країни Алар Каріс закликав "вже сьогодні" надавати Україні все що потрібно для перемоги.

Президент Естонської Республіки Алар Каріс повідомив, що його країна не збирається зупинятися у наданні допомоги Україні. За його словами довгостроковий внесок Естонії від початку цієї повномаштабної війни і до 2027 року буде складати 1,2 млрд євро.

Як передає кореспондент УНІАН, Каріс сказав на спільній прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським у Таллінні, що Україна потребує більших і кращих видів озброєнь.

На його переконання, в Європейському Союзі повинні збільшувати виробництва озброєнь, аби Україна отримувала усе їй не обхідне "не завтра, а вже сьогодні".

"Наші дії повинні бути спрямовані на те, аби упередити будь-які агресивні війни в Європі у майбутньому", - сказав Каріс.

Він запевняє, що Естонія підтримуватиме Україну стільки, скільки триватиме війна. Як наголосив Каріс, його країна у період 2024-2027 років буде надавати Україні 0,25% від національного оборонного бюджету.

"Ми заохочуємо усі інші країни також надавати допомоги Україні стільки, скільки вони зможуть до того моменту, коли Росія зупинить війну", - зазначив президент.

Також він нагадав, що в рамках Європейського Союзу вже було надано підтримку Україні на суму близько 8 млрд євро. Каріс переконаний, що цю підтримку треба продовжувати.

Війна в Україні - допомога Україні

Як повідомляв УНІАН, на Раді національної оборони Литви було схвалено пакет довгострокової військової допомоги України на суму 200 млн євро. У січні до України буде направлено боєприпаси, генератори та системи детонації, а в лютому - бронетранспортери М577.

Крім того, новий пакет допомоги надала Німеччина. До нього увійшли боєприпаси, ракети для систем ППО, а також зенітна самохідна установка Skynex.

Вас також можуть зацікавити новини: