Росіяни вдосконалили небезпечні бомби / скріншот

Російські війська встановлюють на авіаційні бомби вільного падіння ФАБ-1500М54 універсальні модулі планування і корекції польоту (УМПК), що робить їх плануючими, повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Також бомба отримала додаткову установку обтічника на носову частину для зниження опору повітря, додав експерт

"Поки складно сказати, наскільки масове виробництво УМПК для півторатонних бомб у ворога, і наскільки вони адаптовані під важку бомбу. Нагадаю, що УМПК для ФАБ-500М62 не завжди справлялися з опором повітря і нерідко розвалювалися під час польоту", - зазначив Коваленко.

Відео дня

Разом з тим він вважає, що дана обставина робить ще більш гострим і актуальним питання передачі Україні 3-х основних складових боротьби з російською авіацією: системи ППО великого радіусу дії, винищувачі F-16, далекобійні ракети ATACMS.

Реактивні Shahed-238 - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що можливо, росіяни почали використовувати в Україні нові дрони Shahed-238, оснащені реактивним двигуном.

Військовий експерт Олег Катков розповів, які характеристики він має і чим відрізняється від вже "звичних" Shahed-136: "Shahed-238 з реактивним двигуном має ту ж бойову частину і дальність, що і Shahed-136, але більшу швидкість, яка може орієнтовно становити 400-600 км на годину, що в 2-3 рази більше максимальної швидкості Shahed-136".

Вас також можуть зацікавити новини: