Росіяни похвалилися новими танками / скріншот

Виробництво нових танків в Росії різко сповільнилося. Такого висновку дійшли журналісти видання Forbes, проаналізувавши недавній пропагандистський ролик російського танкового заводу "Уралвагонзавод" (УВЗ).

"УВЗ оголосив, що вони "успішно завершили" контракти на поставку нових танків Т-90М "Прорив" та відремонтованих Т-72Б3М. Але на відео, як не дивно, не вистачає реальних машин, що дозволяє припустити, що виробництво різко сповільнилося, - йдеться в публікації. - Судячи з наявних даних, виробництво танків на улюбленому заводі Путіна знаходиться на рекордно низькому рівні: на відео і супровідних фотографіях видно тільки три танки".

Як відзначають журналісти, звичайно, у росіян можуть бути десятки щойно побудованих Т-90М, але не показати їх було б незвично:

"Відео дає відчуття, що виробництво сповільнюється і що після партій в 8-10 УВЗ тепер обмежується виготовленням тільки трьох Т-90М одночасно. Мало того, УВЗ, можливо, навіть більше не буде виробляти нові Т-90М з нуля. Загадкова відсутність більш раннього Т-90А в Україні змусила багатьох повірити в те, що цей тип був знятий з озброєння для модернізації до Т-90М".

Т-90 "Прорив" - єдиний російський бойовий танк, який створюється з нуля. Інша продукція УВЗ - це старі Т-72, що випускалися в 1970-80-х роках, відремонтовані і модернізовані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, враховуючи темпи знищення російської техніки на війні в Україні, у Кремля через два-три роки можуть закінчитися бойові машини піхоти.

Зазначалося, що російські війська зараз втрачають стільки ж бойових машин БМП, скільки російська промисловість будує нових або виводить з довгострокового зберігання.

Вас також можуть зацікавити новини: