У Севастопольській бухті підірвався новітній протимінний корабель окупантів / Колаж УНІАН, фото Кримський вітер, ua.depositphotos.com

В окупованому Криму підірвався новітній російський протимінний корабель "Володимир Козицький", повідомляє телеграм-канал "Кримський вітер".

За словами свідків, корабель раптово підірвався на зовнішньому рейді Севастопольської бухти, де перед цим повільно "нарізав кола" останні кілька днів. Повідомляють, що з машинного відділення повалив дим. Пізніше до корабля підігнали буксир і відтягнули його в бік Стрілецької бухти.

"Завдання цього новітнього розвідувального гідрографічного протимінного корабля проекту 23040р "Володимир Козицький" - пошук морських мін на дні. Судячи з усього, він знайшов, що шукав", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що катери проекту 23040г при повній водотоннажності 192,7 т досягають 33 м в довжину і 6,8 м в ширину. Середня осадка - 1,6 м. Судна оснащені двома дизельними двигунами потужністю по 248 кВт, що дозволяють розвивати швидкість до 13 вузлів.

Вчора жителі центру Севастополя і північної сторони міста повідомляли про потужну вібрацію в будинках, причому звуку вибуху чутно не було.

Флот РФ в Криму

Як повідомляв УНІАН, раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що після серії ударів і кількох українських спецоперацій у тимчасово окупованому Криму російські окупанти на півострові відчули значну загрозу. Тож росіяни перебазують свої кораблі з бухти Севастополя на територію РФ

Пізніше у ВМС ЗСУ заявляли, що поблизу берегів тимчасово окупованого Криму базується дві третини від загальної кількості корабельного і суднового складу Чорноморського флоту РФ. З них в Севастополі зараз знаходиться приблизно 65 кораблів, катерів і суден забезпечення.

Вас також можуть зацікавити новини: