Гарно палає: ССО ефектно знищили російську вогнеметну систему "Солнцепьок" (відео)

Важка вогнеметна система окупантів була знищена вщент.

Сили спеціальних операцій Збройних Сил України продемонстрували відео, як палає російська вогнеметна система "Солнцепьок" після ураження з ракетно-артилерійської системи підвищеної мобільності HIMАRS. Про це йдеться у повідомленні ССО ЗСУ у Telegram.

Зокрема, під час ведення розвідки на південному напрямку екіпаж БпАК 73-го морського центру ССО виявив замасковану під кронами дерев важку вогнеметну систему (ТОС-1А) "Солнцепьок".

Як зазначили в ССО, ця система використовується для знищення легкої броньованої техніки, живої сили, а також руйнування фортифікаційних споруд противника. Вогонь з "Солнцепьоку" ведеться некерованими реактивними снарядами калібру 220 мм вагою до понад 200 кг.

"Оператори ССО визначили координати важкої вогнеметної системи та навели по ній вогонь HIMАRS ракетно-артилерійського підрозділу Сил оборони. Унаслідок вогневого ураження "Солнцепьок" знищено вщент", - наголошується у повідомленні.

ТОС-1А "Сонцепьок - особливості

У грудні 2023 року військово-політичний оглядач Олександр Коваленко звертав увагу на систему ТОС-1А "Сонцепьок", яка знаходиться на озброєнні російських окупантів. Вона дивна своїми антидроновими сітками, а на шасі розміщено РП-377ЛА" Лорандит", малогабаритний багатофункціональний засіб радіоконтролю, пеленгування і придушення.

Вас також можуть зацікавити новини: