"Гідроскутер з вибухівкою": аналітик припустив, чим був здійснений підрив Кримського моста

До Керчі морські дрони навряд могли дістатися, вважає оглядач.

Україна могла завдати удару по Кримському мосту за допомогою гідроскутера, який був начинений вибухівкою.

Як сказав для УНІАН військовий аналітик і OSINT-дослідник Віталій Кононученко, українські спецслужби могли застосувати цивільний транспорт для втілення такої складної операції.

"Атака на Кримський міст була здійснена, ймовірно, трьома засобами ураження. Два з них вдарили по опорах автомобільного мосту, внаслідок якого сталося серйозне пошкодження або руйнація опори, а після цього й дорожнього полотна. Залізничний міст має сліди удару, але вони не є значними - станом на ранок його робота вже відновлена. Залишається відкритим питання, чим було нанесено удар по мосту", - сказав Кононученко.

На його думку, до Керчі морські дрони навряд могли дістатися - відстань від узбережжя Одещини дуже велика, а берег Азовського моря окупований росіянами.

"Запустити морські дрони з берегу окупованого Криму чи території Росії - завдання практично нереальне. Тому найбільш ймовірним є варіант, що під ударний засіб було перетворено один з цивільних засобів пересування. До прикладу, гідроскутер чи суміжний з ним транспорт. При цьому бойова частина в такому випадку може містити більше вибухівки, ніж досить малий за розміром морський дрон. Окреме питання - як його могли перетворити в безпілотний засіб. Але з прикладу переробки росіянами радянських танків та тягачів у безпілотні, можна зрозуміти, що це не є складним завданням для професіоналів", - додав військовий оглядач.

Вибух на Кримському мосту 17 липня - що відомо

Вранці 17 липня гауляйтер тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив про "надзвичайну подію" - трапився вибух на Кримському мосту.

Окупанти перекрили під'їзди до Кримського мосту з боку Краснодарського краю після ранкових вибухів.

За даними ЗМІ, операцію з підриву Кримського моста влаштували СБУ та ВМС України.

Вас також можуть зацікавити новини: