Грозєв каже, що місце Путіна - в "категорії диктаторів" разом з Лукашенком / фото REUTERS

Російський президент Володимир Путін давно перейшов рівень своєї компетентності, а його відхід з Кремля стане несподіванкою.

Про це заявив головний розслідувач міжнародної організації Bellingcat, журналіст Христо Грозєв в інтерв'ю Дмитру Гордону.

За словами Грозєва, вперше з Путіним він стикнувся в 1995 році в мерії Санкт-Петербурга. Зараз він називає президента РФ "главою держави вбивць" і "главою держави, який постійно бреше".

Відео дня

"Не потрібно більше продовжувати... Зрозуміла моя думка про нього", - заявив Грозєв.

Відповідаючи на запитання, чому Путін після агресії проти України залишився рукостискним у світі, журналіст назвав його риторичним. На його думку, після 2014 року Путін повинен був "перейти в категорію божевільного диктатора Лукашенка". 

Читайте також"Може спалахнути в будь-який момент": у Путіна зробили дивну заяву про Україну"Але я цього не бачу. Ближче до цього поведінка [президента США Джо] Байдена, який назвав його вбивцею і потім в очі сказав йому щось схоже, а ось серед європейських лідерів не бачимо цього. Для мене це незрозуміло", - сказав Грозєв. 

Говорячи про майбутній відхід Путіна з Кремля, розслідувач пояснив, що спрогнозувати це неможливо.

"Ми не знаємо, як цей режим піде. Але я впевнений, що для нас буде несподіванкою, як він піде", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, в цьому ж інтерв'ю Грозєв спрогнозував, що Росія поверне Україні окупований Донбас, а з Кримом буде інша ситуація.

Раніше екс-міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що в України має бути сценарій на випадок смерті Путіна.

Вас також можуть зацікавити інші новини: