У РФ немає потужностей для виробництва великої кількості ракет / скріншот

У РФ залишилися невеликі відсотки від загальної кількості запасів ракет. При цьому росіяни на місяць виробляють менше ракет, ніж застосовують в одному залпі.

"Залишилися невеликі відсотки від загальної кількості. Виробляється менше, ніж вони застосовуються в одному залпі, не встигає виробництво. Росія - це не Радянський Союз", - заявив в інтерв'ю Forbes голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

За його словами, у цілому на місяць РФ виробляє 20-22 ракети типу "Калібр", а також 15-20 ракет типу "Х-101".

Відео дня

"Ось чому у кожному залпі кількість ракет зменшується. Інтенсивність обстрілів падає. Спочатку масовані ракетні обстріли були щопонеділка, потім - раз на вісім днів, тепер - раз на десять днів, два тижні. Вони зменшують кількість ракет і збільшують проміжок часу", - зазначив він.

За словами Буданова, у РФ немає потужностей для виробництва більшої кількості ракет. При цьому голова розвідки присоромив росіян за те, що вони купують у Китаю "пральні машини, пилососи і розбирають на мікросхеми, які потім будуть вставляти в ракети": "Це велика ганьба навіть для російської ідеології".

Втрати Росії на 22 лютого - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, з 24 лютого 2022 року ЗСУ знищили вже 873 крилатих ракет Росії.

Загальні бойові втрати РФ в Україні попередньо становлять понад 145 тисяч чоловік особового складу. Також РФ втратила: 3 тисячі 334 танків, 6 тисяч 569 бойових броньованих машин, 2 тисячі 345 артилерійських систем, 471 реактивну систему залпового вогню, 243 засоби протиповітряної оборони.