Харків і область регулярно обстрілює Російська Федерація. Зруйновано багато житлових будинків, є жертви серед мирного населення.

УНІАН розповідає про те, що відбувається у Харкові та області в четвер, 5 травня 2022 року:

21:41 Одна людина загинула внаслідок ракетного обстрілу Лозівської громади 5 травня, повідомив у зверненні мер міста Сергій Зеленський.

Відео дня

21:09 Через небезпеку обстрілів Терехов просить харків’ян не йти на Меморіал Слави у дні пам’яті. Перед 8 та 9 травня там висадили квіти, прибрали, але залишили пошкодження від російських ударів "як символ боротьби із сучасним нацизмом"

20:43 Російський снайпер вбив жителя села Макарове Золочівської громади, повідомив голова громади.

20:08 Один із районів Харкова щойно знову був обстріляний.

19:56 Після російського обстрілу Салтівки 5го травня горіли гаражі та житлові будинки. За попередніми даними, поранених немає.

19:35 Загроза артобстрілу у Харкові та Харківській територіальній громаді!

19:11 У Харківському та Ізюмському районах відновлюють газопостачання. "Харківгаз" продовжує ремонт мереж, що були пошкоджені російськими окупантами.

18:35 Генштаб ЗСУ, 18:00, 5 травня: На Слобожанському напрямку противник намагався відновити втрачені позиції в районі міста Харків, провів невдалу спробу наступу в районі населеного пункту Старий Салтів. У зв’язку з постійними санітарними втратами особового складу противник здійснює нарощення системи медичного забезпечення військ, використовуючи мережу цивільних лікувальних закладів на тимчасово зайнятих територіях Харківської області. На базі Куп’янської міської лікарні окупантами був облаштований шпиталь. Ворог не припиняє спроби покращити тактичне положення своїх підрозділів в районі міста Ізюм, здійснює артилерійські обстріли наближених населених пунктів, успіхів не має. Через значні втрати ворог вивів на відновлення підрозділи зі складу 4-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії та 106-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил російської федерації.

18:23 Під час спроби виїхати до Харкова з тимчасового окупованого Вовчанська та інших населених пунктів поблизу нього 4 травня колона цивільних авто потрапила під обстріл. Зі слів родичів потерпілих, виїхати намагалися кілька десятків машин, є поранені та загиблі.

18:15 Жителі Харкова повідомляють про обстріл Салтівки, є пожежі, видно дим.

17:32 Підприємці отримають 6500 грн за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб. Тепер роботодавці, які найматимуть внутрішньо переміщених осіб до себе на роботу, отримають 6500 грн за кожного працевлаштованого. Компенсацію можна отримувати за перший та другий місяць роботи вимушеного переселенця. Подати заявку на компенсацію витрат може лише роботодавець через 5 днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи. Бюджетні установи та фонди загальнообов'язкового державного соціального страхування не можуть отримати компенсацію.

16:40  Відбій повітряної тривоги у Харкові та області.

16:23 Повітряна тривога у Харкові та області! Всі в укриття!

16:17 15-річний хлопець загинув, двоє працівників екопарку отримали поранення під час евакуації тварин 5 травня, повідомив засновник екопарку Олександр Фельдман. Підліток разом з батьками допомагав годувати та вивозити тварин. Кількість загиблих внаслідок обстрілів рф в екопарку зросла до шести людей.

15:07 Ще понад 100 тонн гуманітарної допомоги отримали жителі Харківщини.

Продукти харчування та засоби гігієни передають з обласного логістичного штабу. Як повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов, 4 травня жителям регіону передали ще 101 039 кг гуманітарної допомоги. Зокрема, відправили майже 63 тонни м’яса курки, 22 тисячі літрів молока, 17 тонн овочів, 16 тонн борошна, а також олію, крупи, консерви, сік, воду.

14:01 Українські військові перейшли у контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках — головнокомандувач ЗСУ Залужний.

13:47 Сьогодні під час евакуації буйволів з екопарку під обстріл потрапила команда працівників та волонтерів.

"Одна людина загинула. Двоє людей отримали тяжкі поранення. За їх життя борються лікарі. Загиблому хлопцеві було всього 15 років. Він допомагав батькам у годівлі та евакуації тварин. Світла пам'ять герою! Це вже шоста жертва з-поміж нашої команди", — Олександр Фельдман. 

13:28 Лозовська територіальна громада повідомляє про ракетні обстріли по одному зі старостинських округів.

11:59 Голова ОВ Олег Синегубов підтвердив нашу інформацію щодо обстрілу Харкова. З його слів, жертв немає.

11:45 СБУ затримала у Харкові майора поліції. Правоохоронці зафіксувала, що чоловік передавав своєму родичу, ветерану "ОМОНу" у Білгороді фото споруд СБУ та поліції Харківської області, одного з ТРЦ у Харкові, СТО, на якому захисники Харкова ремонтували авто, а також військову техніку.

11:38 У Харкові сьогодні дуже голосно. Звучить сигнал тривоги! Просимо його не ігнорувати і залишатися в безпечному місці!

10:59 Окупанти вкотре обстріляли житловий сектор Харкова. Друзі, не ігноруйте сигнал тривоги! Залишайтесь у укриттях! Нині в одному із районів міста неспокійно.

10:40 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 05.05

10:26 Протягом доби до поліцейських Харківщини звернулися по допомогу більше тисячі громадян.

9:59 Поліція запобігла підриву об'єкту інфраструктури на Харківщині. Серед вилученого — РПГ, протитанкові міни та близько 10 кг тротилу.

9:49 Комунальники усувають наслідки обстрілів у Новобаварському районі. Ремонтують покрівлі, розбирають завали, закривають вибиті вибуховою хвилею вікна. Дякуємо за їх працю в цей тяжкий час.

9:16 Інформація від Держслужби з питань надзвичайних ситуацій в Харківській області. 5 травня, 07:30▪️ Протягом доби рятувальники Харківщини виїжджали на виклики 18 разів: 7 з них були пов'язані з гасінням пожеж, які виникли внаслідок обстрілу. Горіли будинки, гаражі та автомобілі;▪️ Більше пожеж внаслідок обстрілів РФ сталося у Київському районі Харкова – 5, також загоряння у Харківському та Богодухівському районах області;▪️ Протягом 4 травня рятувальники розбирали завали будівель у Московському, Холодногірському та Індустріальному районах Харкова;▪️ Піротехніки протягом доби 55 разів виїжджали для розмінування боєприпасів.

9:07 Воїни Головного управління розвідки МО України разом із спецпідрозділом "Кракен" під час визволення від окупантів населеного пункту Руська Лозова Харківської області. Слава Україні!  Смерть ворогам!

06:00 Ніч у Харкові пройшла спокійно.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що російські окупанти перемістили з території Бєлгородської області в район міста Ізюм батарею важких самохідних мінометів "Тюльпан" і підрозділ, озброєний реактивними системами залпового вогню "Смерч".

Вас також можуть зацікавити новини: