Харків потерпає від обстрілів окупантів / фото t.me/pgo_gov_ua

Під прицілом окупантів опиняється Харків й область, ситуація в Ізюмі - на межі гуманітарної катастрофи.

УНІАН веде онлайн-трансляцію з Харкова та області сьогодні, 16 травня:

21:13 У Харкові знову запрацювали камери фіксації порушень правил дорожнього руху.

Відео дня

20:20 Харків. Місто відновлює роботу ліфтів.

20:00 Сумний алкоголік Ігор Іванович Стрєлков-Гіркін плаче, що бійці ТрО в Харкові завдали російській армії навіть більшої шкоди, ніж ЗСУ. У Арестовича у плані заспокійливого з'явився дуже сильний конкурент.

19:40 Деокупація Київської та Харківської областей свідчать про те, що ЗСУ здатні звільнити Крим та Донбас. На цьому наголосила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін. За її словами, Вашингтон зацікавлений у тому, щоб ЗСУ розбили та вигнали російську армію з усіх окупованих територій України.

19:26 Службова недбалість на суму майже 1 млн грн: судимуть керівника відділу харківської лікарні За процесуального керівництва Шевченківськоі окружноі прокуратури міста Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з відділів лікарні м. Харкова за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник одного з відділів харківської лікарні, здійснюючи за бюджетні кошти закупівлю товарів, необхідних для заходів, спрямованих на запобігання та поширення епідемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, не проаналізував ринкові ціни. Так, службова особа здійснила закупівлю 5 дизель-генераторів за завищеною ціною, чим спричинила матеріальну шкоду на загальну суму майже 1 млн грн.

19:18 ЗСУ знищили склади боєприпасів ворога в районі Ізюму, а також у Херсонській області — Генштаб.

18:11 Терехов: Я категорично проти будівництва тимчасового житла! Будівництво тимчасового житла для вимушених переселенців – недоцільне. Про це сьогодні, 16 травня, заявив Харківський міський голова Ігор Терехов під час зустрічі із заступником Міністра соціальної політики Віталієм Музиченком. Міський голова зазначив, що раніше Харків уже мав досвід будівництва модульного містечка для вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей, максимальний термін експлуатації якого було розраховано на три роки. Минуло вісім років, і, незважаючи на те, що конструкція стала непридатною, там досі живуть люди. За словами мера Харкова, саме тому будівництво модульних містечок на Західній Україні, яке зараз обговорюється громадськістю, є недоцільним. "Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове. Тому я категорично проти тимчасового житла. І не потрібно ставити на Західній Україні модульні містечка, витративши 30% коштів, а то й більше, від того, що потребує постійного житла. У нас є проекти, ресурси, можливість та будівельні кадри. Тож давайте вже починати будувати. Нема чого тягнути. Усі хочуть додому, особливо харків'яни. Харків - місто, яке заслуговує на особливе ставлення, тому я дуже прошу почути нас і стати на наш бік", - наголосив Ігор Терехов.

17:40 Жителі Виноградового допомогли загасити велику лісову пожежу. Про це повідомили на сторінці громади у соцмережі. Нагадаємо, на початку травня на Херсонщині серйозно горіли ліси.

17:34 До Харкова вже повернулося близько 600 тисяч людей – Олег Синєгубов.

16:46 Сьогодні внаслідок обстрілу селища Печеніги Чугуївського району загинув 62-річний чоловік. Поранення отримав 27-річний чоловік. Об 11:30 16 травня внаслідок ворожих обстрілів сталося чотири пожежі у смт. Печеніги. Горіли 2 господарські будівлі та літня кухня у різних дворах, а також чагарники на площі 400 кв. Усі пожежі вдалося повністю погасити о 13.20. Від уламкових ран загинув чоловік 1960 р.н. та ще одна людина 1995 р.н. отримав поранення.

16:40 Автовокзал у Харкові знову запрацював. Поки що можна виїхати в Ужгород, Луцьк, Львів, Черкаси, Кегичівку, Красноград, Дніпро, Запоріжжя, Охтирку, Суми та Київ. Також доступні міжнародні рейси до Італії, Німеччини, Польщі та Чехії.

16:10 Володимир Зеленський записав відео з подяками для воїнів 127-ї бригади, які відтіснили окупантів та вийшли на державний кордон із росією.

15:49 Справжній українській кіт в нещодавно звільненому від окупантів селі на околиці Харкова. Фото: Мстислав Чернов.

15:30 Вибух на Харківщині не несе загроз місцевому населенню, — голова Донецької ОВ Павло Кириленко. За оперативною інформацією, сьогодні вдень російський снаряд потрапив до складу на території Харківської області, де, за попередньою інформацією, зберігалася аміачна селітра. Причин паніки немає. Ситуація під контролем.

15:09 ЗСУ взяли в Циркунах у полон окупанта з артилеристів, які обстрілювали Харків.

13:28 Російські окупанти суттєво зменшили інтенсивність обстрілів Харкова – Синєгубов.

12:17 Ситуація на Харківщині станом на 16 травня від голови ОВА Олега Синєгубова: ЗСУ тримають позиції та здійснюють успішні контрнаступальні дії. Підрозділи ТРО ЗСУ вийшли на державний кордон на півночі області. Ворог готує спробу наступу в районі м. Ізюм.

12:05 За добу поранені четверо харків'ян і двоє жителів Чугуївщини — голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Російські окупанти суттєво зменшили інтенсивність обстрілів Харкова завдяки нашим Збройним Силам. Проте небезпека для цивільного населення все ще є. За минулу добу агресор влучав у Шевченківський район Харкова та Салтівку. 4 людей зазнали поранень.

11:17 Українські бійці влаштували "пекло" техніці росіян під Ізюмом: ефектні кадри.

10:20 Російські окупанти 15 травня обстрілювали Донеччину авіабомбами, ракетами "повітря-земля" та відкривали вогонь з реактивних систем "Град" та "Смерч". Шестеро людей загинули, ще 12 отримали поранення.

09:59 Захисники Харківщини вийшли на державний кордон України. Пишаємося бійцями 227 батальйону 127 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, які відновили прикордонний знак на ділянці державного кордону! Дякуємо кожному, хто ризикуючи життям, звільняє Україну від російських загарбників. У нас попереду ще багато роботи, разом - до перемоги! Слава Україні!

09:47 Наслідки розгрому російських військ поблизу Білогорівки при спробі форсування Сіверського Дінця. Це блискуча перемога української армії! Російський наступ під рядом сіл Донецької та Луганської областей повністю розгромлений у боях із 5 по 13 травня.

09:39 Харківська міськрада планує запустити метро за півтора-два тижні, сказав мер Ігор Терехов. Людей з метро планують розселити до гуртожитків.

05:25 Відбій тривоги в Харкові та області.

04:57 Повітряна тривога в Харкові та області.

00:58 227 батальйон 127 бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України міста Харків витіснив російських окупантів та вийшов на ділянку державного кордону.

Військові записали відеозвернення до президента України Володимира Зеленського.

Вас також можуть зацікавити новини: