У мікрорайоні проживало понад 300 тисяч населення / фото УНІАН, Андрій Марієнко

У Північній Салтівці в Харкові практично всі багатоповерхівки знищені вщент, так само як будівлі у Бородянці.

Про це заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко розповів в ефірі інформаційного телемарафону.

В рамках робочої поїздки заступник керівника Офісу президента разом з головою Харківської ОВА та мером Харкова проїхали по районах міста Харкова.

Відео дня

"Особливо вразила Північна Салтівка - це мікрорайон Харкова, в якому проживало більше ніж 300 тисяч населення. Я хочу сказати, що всі пам’ятають стан будівель в Бородянці, так в Салтівці всі багатоповерхівки в такому стані. Знищені вщент практично всі житлові багатоповерхові будівлі, їх неможливо відновити, потрібно будувати нові", - зазначив Тимошенко.

Заступник керівника Офісу президента додав, що для нового будівництва потрібно тільки зрозуміти, коли можна буде починати.

"Підготовчі роботи в Харкові для будівництва нового житла розпочинаються, але будувати поверхи для багатоповерхівки можна буде тільки тоді, коли військові скажуть, що це безпечно робити саме в місті Харкові",- поінформував Тимошенко.

Заступник керівника Офісу президента також зауважив, що мешканцям зруйнованих багатоповерхівок потрібно надати місця для тимчасового проживання.

"Сьогодні спілкувалися з керівниками вишів, щоб поки розселити людей в гуртожитках та інших соціальних закладах. Іншого вибору у нас поки ще немає, тому що ситуація в Харківській області все ще доволі напружена", - акцентував Тимошенко.

Також заступник керівника Офісу президента поінформував про результати поїздки до деяких деокупованих сіл та містечок Харківської області.

"Сьогодні ми були в Малій Рогані та у Вільхівці разом з директором "Укрпошти", тому що там, вперше за декілька місяців, йдуть виплати пенсій. Разом з пенсіями привозять гуманітарну допомогу. Ми приїхали подивитися, поспілкуватися з місцевим керівництвом та мешканцями, щоб зрозуміти які є проблеми. Крім того, поговорили щодо відновлення домівок, адже в Малій Рогані багато приватних будинків знищено. Серед них є такі, що можна відбудувати, там наразі працює комісія. Це все треба відновлювати, тому що люди вже повертаються",- зазначив Тимошенко.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня в Харкові стартувало будівництво житла для тих, хто втратив його через війну. За даними мера міста, в результаті війни близько 30% всього житлового фонду знищено. Також він зазначив, що при будівництві нових мікрорайонів обов'язково врахують досвід, отриманий під час війни.

Станом на 21 квітня в Харкові зруйновано 1 тисяча 929 житлових будинків.

Вас також можуть зацікавити новини: