Олег Жданов сумнівається, що росіяни можуть протидіяти снарядам HIMARS / фото US Army

Військовий експерт Олег Жданов дуже сильно сумнівається, що російські окупанти здатні протидіяти ракетам американської реактивної артилерійської системи HIMARS.

У роботу високоточного снаряда HIMARS ніяк неможливо втрутитися, сказав експерт, коментуючи інформацію західного видання про те, що супротивники нібито знайшли можливість "ставити перешкоди" в GPS-систему озброєння, і це "впливає на точність влучання".

"Дуже сильно сумніваюся... на сьогоднішній день..., по-перше, не можна втрутитися в бортову систему. Там стоїть приймач сигналу GPS-навігації, який нічого не випромінює..., він просто приймає. Це звичайний GPS-навігатор стоїть у голові ось цього високоточного снаряда від системи HIMARS. Втрутитися в його роботу неможливо ніяк", - стверджує Жданов.

Цікаві новини про HIMARS - зараз це варто знати

На початку травня американське видання CNN писало, що ворог, імовірно, навчився збивати з курсу високоточні ракети реактивної артсистеми HIMARS. За даними журналістів, супротивники нібито для цього використовують електронні глушники GPS.

Нагадаємо, Україна від США отримала перші HIMARS наприкінці червня минулого року. На початку лютого поточного року в Пентагоні повідомили, що американська сторона передасть Києву далекобійні ракети для цього озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: