Ввезення оформлятимуть у місці перетину митного кордону / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Кабінет міністрів України спростив ввезення цивільних безпілотників і запчастин для них.

Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів, пропуск через митний кордон України таких товарів здійснюється за місцем перетину митного кордону.

Відповідні зміни були внесені до постанови Кабінету міністрів "Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану".

Відео дня

Зокрема, документом визначено, що перевізник заповнює та подає в паперовій або електронній формі декларацію на відповідний товар. У переліку такої гуманітарної допомоги – безпілотні літальні апарати, їх частини цивільного призначення та подвійного використання від донорів, а також каски і бронежилети, виготовлені відповідно до технічних умов, військових стандартів, стандартів НАТО, нитки і тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів.

Крім того, у новій редакції постанови скасовуються заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та необхідність оформлення гарантійних листів.

Війна в Україні та безпілотники:

Україна працює над розробкою вітчизняних безпілотників. 26 грудня 2022 року генерал Микола Маломуж дав оцінку вітчизняній зброї, яку розробляє "Укроборонпром". За його словами, українські безпілотники можуть дістати не лише до Енгельса, а й до Москви.

28 грудня 2022 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що ситуація з безпілотниками має змінитися у лютому-березні.

Вас також можуть зацікавити новини: