Агент "АТЕШ" розкрив великі втрати "кадирівців" біля Бахмута / фото ua.depositphotos.com

"Засланий" у війська РФ агент військового руху українців та кримських татар "АТЕШ" повідомив про великі втрати "кадирівців" в околицях Бахмута.

За його даними, загони чеченців "розбиті" біля міста-руїни: "Десятки вбитих і поранених. Вони біжать з позицій швидше за багатьох мобіків", - вказав він.

Також значні втрати фіксуються в загонах 83 окремої десантно-штурмової бригади, а також у 57/72 окремих мотострілкових бригад окупантів. 

Відео дня

"Будучи в загороджувальних загонах і посилаючи росіян в м'ясні штурми вони відчували себе господарями РФ, але як все змінилося. Сили оборони України взяли місто під вогневий контроль і розв'язка зовсім скоро...",- йдеться в повідомленні. 

Також про великі втрати "кадирівців" біля Бахмута повідомив заступник командира 3-ї штурмової бригади ЗСУ Максим Жорін: "Можу підтвердити, що вони дійсно там були. Але недовго", - вказав він.

За його словами, не встигли чеченські загони приїхати на позиції, як "отримали" від ЗСУ багато 200-х і 300-х (поранених та ліквідованих). 

"Швидше за все, далі "кадировців" будуть використовувати за основним їх функціоналом – у другій лінії і як "загороджувальні загони". Але ми не проти, щоб їх виводили в першу лінію", - зазначив Жорін.

РФ перекидає "кадировців" ближче до Бахмута

Нагадаємо, 11 липня генерал армії України Микола Маломуж повідомив, що РФ намагається утримати Бахмут за рахунок "кадирівців" - відзначається передислокація чеченських загонів на Бахмутський напрямок. 

При цьому він засумнівався, що це допоможе російському командуванню вибити звідти ЗСУ, оскільки армія України практично оточила місто за флангами.

Вас також можуть зацікавити новини: